|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
deym0n |
#79328 Wysłany:
08 Sty 2008, 08:39; Temat postu: Problem z klamką |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam wszystkich forumowiczów, obserwuje to forum od czasu kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem punciaka  75sx '97
kawał dobrej roboty,
ale teraz postanowiłem bardziej aktywnie uczestniczyć w dyskusjach  na początek taki mały problem:
od razu mówię że przeszukałem forum ale nic interesującego mnie nie znalazłem, jeśli coś pominałem to podajcie linka.
mam problem z klamką drzwi, poprostu nie wraca po podniesieniu do góry nie wraca, nie opada... podajcie proszę jakieś wskazówki jak się do tego zabrać?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Thomas |
#79335 Wysłany:
08 Sty 2008, 09:20; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#79337 Wysłany:
08 Sty 2008, 09:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
ehh ja mam to samo w tylnych drzwiach od strony kierowce zeby zamknac drzwi to trzeba najpiew klamke dac na dol a potem zamknac drzwi a u mnie cos stawia opor
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
Juras |
#79340 Wysłany:
08 Sty 2008, 09:56; Temat postu: |
|
|
Mam ten sam problem z klamką od kierowcy, bardzo ciężko wraca, chyba bez rozbebeszenia drzwi i smarowania wewnętrznego się nie obędzie. Robił już to ktoś z Was? 
|
|
Góra |
|
 |
deym0n |
#79379 Wysłany:
08 Sty 2008, 12:34; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
nic nie stawia oporu, jedynie klamka troche ciężej się podnosi i tak już zostaje.
Mi to w zasadzie nie przeszkadza, ale jak widze żonę jak trzaska 5 razy drzwiami i się nie zamykają bo klamka w górze
Trzeba pewnie tapicerke na drzwiach ściągnąć? czy klamka wyjdzie na zewnotrz, nie chce nic na siłę
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#79426 Wysłany:
08 Sty 2008, 15:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
deym0n napisał(a): nic nie stawia oporu, jedynie klamka troche ciężej się podnosi i tak już zostaje. Mi to w zasadzie nie przeszkadza, ale jak widze żonę jak trzaska 5 razy drzwiami i się nie zamykają bo klamka w górze Trzeba pewnie tapicerke na drzwiach ściągnąć? czy klamka wyjdzie na zewnotrz, nie chce nic na siłę
no to mam to samo 
|
|
Góra |
|
 |
Emef |
#79471 Wysłany:
08 Sty 2008, 18:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 01 Sty 2008, Posty: 107
|
deym0n miałem to samo, od zewnątrz bez rozkręcania, od spodu klamki potraktowałem solidnie WD40, od razu ścierajac nadmiar płynu. I to był koniec problemów z klamką 
_________________ Fiat Punto I 55 SX 5D bye! Fiat Punto IIFL 60 3D bye! Fiat Bravo 80 16V bye! Fiat Bravo T-Jet 150 Sport
|
|
Góra |
|
 |
Andrzej 16 |
#79654 Wysłany:
08 Sty 2008, 23:18; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
 |
Miejscowość: Konin Rejestracja: 15 Gru 2007, Posty: 1
|
Miałem taki sam przypadek z klamkami. Użyłem środka konserwującego i pomogło.
_________________ Andrzej K
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#79732 Wysłany:
09 Sty 2008, 02:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Potwierdzam, że wyczyszczenie i nasmarowanie powinno pomóc. Ja wyjąłem klamkę i wyczyściłem podczas montarzu centralnego, więc śmiga jak nowa.
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
pers5 |
#81232 Wysłany:
12 Sty 2008, 22:05; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: opole Rejestracja: 03 Sty 2008, Posty: 37
|
ja też to przerabiałem i chyba niepotrzebnie rozbierałem tapicerke. najpierw lepiej mocno spryskać od zewnątrz klamke WD 40 bo sprężyna rdzewieje.poruszać, a jak nie pomoże to wtedy rozebrać i dokładnie oczyścić,nasmarować.
|
|
Góra |
|
 |
arecki |
#81828 Wysłany:
14 Sty 2008, 00:59; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
rowniez mam ten sam problem... z klampka od pasazera... dzis zdejmowalem caly boczek... probowalem popsikac WD od strony wewnetrzej ale ciezko bylo mi sie tam dostac... nie widac tam zadnej sprezyny tylko te cholerne plastkiowe elementy i pod nie podlaczone elementy do centralnego.... niestety nie pomoglo... sprobuje popsikac jutroz zewnatrz i zobaczymy czy pomoze....
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|