|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lukasz.mrozik |
#157592 Wysłany:
16 Sie 2008, 22:18; Temat postu: Kradzież wycieraczek - uszkodzone ramię... :( |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 31 Mar 2008, Posty: 70
|
Witam.
Dzisiaj mój Kropek padł ofiarą kradzieży... Ukradziono mi prawie nowiutkie płaskie wycieraczki  Mało tego - widać, że lewa wycieraczka (ta od strony kierowcy) była najprawdopodobniej ściągana na siłę - całe ramię było pogięte. Tak jak mogłem, dogiąłem je, aby można go było używać, jednak to tymczasowe rozwiązanie. Zauważyłem bowiem, że całe ramię obrócone jest tak jakby na tym trzpieniu wychodzącym z podszybia - teraz przy pracy wycieraczka wychodzi około 10cm poza obrys szyby (gdy jest maksymalnie skierowane do góry)... Da się to naprawić? Czy rozebranie mechanizmu i ponowne ustawienie ramienia jest możliwe? Jak zdjąć ramię? Zdjąłem plastikową zaślepkę, odkręciłem śrubę, a ramię nadal siedzi i nie daje się zdemontować. Czy mógł ucierpieć mechanizm wycieraczek podczas tej kradzieży? Będę wdzięczny za pomoc. Doszedłem do wniosku, że chyba więcej takich wycieraczek nie kupię (parkuję pod blokiem). Sprawię sobie jakieś tradycyjne ale solidnej firmy - żeby nikt nie chciał ich sobie pożyczyć. Doradzicie mi co mógłbym kupić? Bosch? Valeo? A może coś innego?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bodek600 |
#157614 Wysłany:
16 Sie 2008, 23:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: uć Rejestracja: 05 Sty 2008, Posty: 111
|
ramie wyregulujesz
musisz podwazyć wkretakiem lub czymś ???/ innym
jest ono osadzone na takim jakby wieloklinie stożkowym
moja rada poluzuj tylko śrubę tą pod zaślepką i wtedy prubuj podważać -masz pewność ze jeśli ci zeskoczy to nie daj bożę nie udezy ci w szybe i nie będziesz miał następnego wydatku
jak już sie z tym uporasz kapnij na ten trżpień co wystaje ciutke oleju to wtedy nie zapiecze ci sie ten mechanizm-napewno nie zaszkodzi a pomoc moze 
|
|
Góra |
|
 |
lukasz.mrozik |
#157702 Wysłany:
17 Sie 2008, 12:39; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Wielkie dzięki, bodek600
W poniedziałek zabieram się do dzieła!
|
|
Góra |
|
 |
ZAKRZA |
#158237 Wysłany:
18 Sie 2008, 19:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: okolice Słupska Rejestracja: 20 Lis 2007, Posty: 405
|
ale chamy zaj.... bym jak bym przyłapał na gorącym uczynku !!! 
_________________ PUNTO MKI 1.1 -> 99 r.
|
|
Góra |
|
 |
lukasz.mrozik |
#158814 Wysłany:
20 Sie 2008, 08:54; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
No i po naprawie - ramiona wycieraczek naprostowane  Przy okazji wyczyściłem je z rdzy i przemalowałem czarnym matowym sprayem - są prawie jak nówki 
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#158817 Wysłany:
20 Sie 2008, 08:58; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|