|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 20:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cheetah55 |
#219866 Wysłany:
16 Lut 2009, 23:01; Temat postu: Płyta pod silnikiem? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Siewierz Rejestracja: 27 Sty 2009, Posty: 11
|
Po pierwsze chciałem się przywitać bo to mój pierwszy post na forum  , można powiedzieć że jestem prawie posiadaczem punciaka jak w podpisie, prawie bo jest dziewczyny, a teraz do rzeczy:
Czy punto fabrycznie było wyposażone w jakaś plastikową płytę pod silnikiem? bo jakoś tak pusto pod spodem
Czy możecie polecić jakiegoś producenta takich płyt, bo słyszałem że bardzo często mocowania nie pasują i trzeba się trochę nagimnastykować żeby ją zamontować?
_________________ -----------------
Pozdrawiam
cheetah55
Skoda Felicia 1.3MPI
Fiat Punto 1.2 75KM
Punto 1.2 75 SX Red
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mateusz17 |
#219878 Wysłany:
16 Lut 2009, 23:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Myszków Rejestracja: 14 Gru 2008, Posty: 314
|
|
Góra |
|
 |
cheetah55 |
#219925 Wysłany:
17 Lut 2009, 09:57; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Siewierz Rejestracja: 27 Sty 2009, Posty: 11
|
mateusz17 napisał(a): z tego co mi wiadomo to mk1 nie mialo zadnych plyt pod silnikiem...
A czy warto takie coś montować ??
_________________ -----------------
Pozdrawiam
cheetah55
Skoda Felicia 1.3MPI
Fiat Punto 1.2 75KM
Punto 1.2 75 SX Red
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#219958 Wysłany:
17 Lut 2009, 12:00; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
warto, poszukaj na allegro takich płyt, taka płyta może ochronić np miske olejową
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
MLEXUS |
#220010 Wysłany:
17 Lut 2009, 15:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kietrz Rejestracja: 11 Sty 2009, Posty: 162
|
xONx napisał(a): warto, poszukaj na allegro takich płyt, taka płyta może ochronić np miske olejową Witam.Nie wiem czy są takie pełne płyty że chronią miskę olejową ale w jedynce 1.2 widziałem obudowę z tworzywa sztucznego i ona miała orginalną dziurę właśnie na michę aby był dostęp do wymiany oleju. Fakt że chroni ale podzespoły elektroniczne np.alternator itp.jak wjedziesz w kałużę czy błoto,chyba że chodzi o co innego 
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#220045 Wysłany:
17 Lut 2009, 17:24; Temat postu: |
|
|
MLEXUS nie chroni alternatora, wręcz przeciwnie. Mam osłonę fabrycznie i przy niecałych 140tys.km trzeci nowy alternator na pokładzie. Wydaje mi się że przez tę osłonę jest niedostateczne chłodzenie altka.
|
|
Góra |
|
 |
MLEXUS |
#220065 Wysłany:
17 Lut 2009, 18:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kietrz Rejestracja: 11 Sty 2009, Posty: 162
|
Witam.Pisałem że chroni przed zalaniem bo wiem z doświadczenia.Miałem taką zabudowę w VW-eju i silnik był czyściutki a przed założeniem była uciaprana błotem nawet maska od spodu.Kulałem się z tą zabudową przez 4 lata i nic się nie stało,nie wiem jak to się ma do fiacika ale każdy silnik czy alternator ma łopatki chłodzące i to powinno wystarczyć ale to tylko ja sobie tak myślę i wyobrażam  .Trzeba by było zaczerpnąć opini specjalisty- jakiegoś elektryka.U Ciebie jest zamontowana fabrycznie więc producent nie dopuścił by do takiego sabotażu.Może to jakieś zwarcie zabiło te dwie sztuki? 
_________________ Moje Punto: http://fiatpunto.com.pl/topic13026.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|