You Tube • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 




Obecny czas: 18 Lis 2019, 08:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 
 Post #205177 Wysłany: 05 Sty 2009, 19:03; 
 Temat postu: Jaki EUROSCAN
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Redzyńskie/Mińsk Maz.
Rejestracja: 28 Lis 2008,
Posty: 108
Witam.
Jest kilka tematów na temat euroscanu ale w żadnym niema konkretów. Poszukuje euroskanu na allegro i nie wiem jaki wybrać. Jeśli ktoś coś takiego użytkuje to proszę o nazwe urządzenia i programu. Gdzieś przeczytałem że euroscan musi być podłączany pod 2 wyjścia COM, a czy może być pod USB?


Góra
 Profil  
 

 
 Post #205294 Wysłany: 05 Sty 2009, 23:49; 
 Temat postu:
Offline
Puntomaniak

Miejscowość: koźminek/kalisz
Rejestracja: 09 Maj 2008,
Posty: 50
kolego jest euroscan na dwa porty com program do niego to visa 1.83 w kropce sprawdzisz nim elektronike silnika abs air bag to zależy jaki masz model punto są też euroscany elm np. 327 na usb takimi sprawdzisz tylko elektronike silnika i tylko wyskoczą ci błędy związane z normą emisji spalin ja polecam tego na 2 x com mam tego i tego elm sie juz popsuł i moim zdaniem był do bani a ten działa problem tylko w tym ze pokazuje definicje błedów po angielsku bez numeru tego błędu no i trudno dorwac lapka z dwoma comami ja mam stacjonarny do tego sprzętu


Góra
 Profil  
 
 
 Post #205441 Wysłany: 06 Sty 2009, 18:25; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Redzyńskie/Mińsk Maz.
Rejestracja: 28 Lis 2008,
Posty: 108
Czyli na ten pod USB szkoda wydawać pieniędzy? Jest teraz na allegro laptop z dwoma wyjściami COM ale kosztuje 400zł, trochę drogo. Miałem starego kompa z dwoma wyjściami COM ale miesiąc temu go wyrzuciłem a teraz żałuje :(


Góra
 Profil  
 
 
 Post #205450 Wysłany: 06 Sty 2009, 18:39; 
 Temat postu:
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Pyrlandia / PO
Rejestracja: 31 Lip 2008,
Posty: 3527
Pomógł: 22
A gdyby zastosowac przejsciowke z USB na COM lub inna, to nie bedzie dzialac :?:

_________________
Kto szybko jeździ... tego wolno niosą.
FFP Assistance
Było >>>Punto II ELX 1,2 8v 2000+LPG BRC SQ24<<< 2008-2014
Było >>>Punto EVO 1.4 8v 2010+LPG BRC SQ24.11<<< 2014-2019
Jest >>>Fiat Tipo Sedan 1,4 16v 2016+LPG BRC SQ32<<< 2019-...

Image<Fiat Punto Evo 1,4 8v
Image<Fiat Tipo Sedan 1,4 16v


Góra
 Profil  
 
 
 Post #205568 Wysłany: 07 Sty 2009, 00:03; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Rejestracja: 02 Mar 2008,
Posty: 461
marcin186 a uruchomisz USB pod DOS? W lapku jedynym rozwiązaniem jest karta PCIMCIA na 2x RS232 firmy SILICON która działa pod DOS


Góra
 Profil  
 
 
 Post #206074 Wysłany: 08 Sty 2009, 15:48; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Redzyńskie/Mińsk Maz.
Rejestracja: 28 Lis 2008,
Posty: 108
Znalazłem tą karte http://www.allegro.pl/item516241471_2_p ... _nowa.html
Jeśli ta karta działa dobrze to będzie to lepsze rozwiązanie niż kupować starego laptopa za 400zł który niewiadomo czy nie padnie po miesiącu.
Teraz przeglądam Euroscany. Znalazłem takie:
http://www.allegro.pl/item518852402_int ... oscan.html
http://www.allegro.pl/item520440602_int ... e_pic.html
http://www.allegro.pl/item515978392_int ... jskie.html
Który jest najlepszy i dlaczego?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #206362 Wysłany: 09 Sty 2009, 07:23; 
 Temat postu:
Offline
Sympatyk kropek

Rejestracja: 05 Lip 2008,
Posty: 44
michal_hgt napisał(a):


Tutaj jak byk napisali "Nie współpracuje z przejściówkami typu USB na RS 232" więc odpada,ale.....
jak wczytasz się w aukcje inne to na tym samym procesorze PIC16F84A są inne interfejsy i niby mają działać na wszystkich adapterach :zapewnia stabilna pracę oraz współpracę ze wszelkimi dostępnymi dodatkowymi adapterami". Myślę , że do czasu gdy ktoś nie kupił i nie sprawdził to się nie dowiemy.
Sam jestem zainteresowany kuponem czegoś takiego, chciałem na ELM327 ale ponoć lepiej euroscan zakupić. Problem z tymi 2 COMami . Cały czas czekam na jakieś opinie bo nie wiem w czym lepszy jest do Kropek ten euroscan od ELMa


Góra
 Profil  
 
 
 Post #206426 Wysłany: 09 Sty 2009, 12:25; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Rejestracja: 02 Mar 2008,
Posty: 461
wieniu26 ELMem na USB nie skasujesz błędu poduszki na przykład

poza tym karta o której pisałem nie jest na USB tylko PCMCIA a to już inna sprawa


Góra
 Profil  
 
 
 Post #206454 Wysłany: 13 Sty 2009, 07:46; 
 Temat postu:
Offline
Sympatyk kropek

Rejestracja: 05 Lip 2008,
Posty: 44
Sorry, faktycznie jest to PCMCIA a nie USB :(
Więc ELM 327 to bardziej jak zabawka i sprawdzenie tem. pracy silnika i ewentualnie kasacja czerwonego Engine :)
Szkoda, że cena już jest 2 razy i więcej większa bo te 140zł na ELM327 to może i warte uwagi
Ja już miałem zamawiać na tym ELM327 ale waham się bo boję się , że tylko posłuży mi to do kasowania lampki od wtrysków i mało tym sprawdzę ale jak podłączenie kosztuje 50zł plus ewentualnie skasowanie błędów :(.
Może ktoś ma dokładne porównanie co można zrobić jedny a drugim interfejsem - różnice - plusy minusy?

Zakupiłem ELM327 1.3 zobaczymy czy się w ogóle sprawdzi, jak coś to opisze co i jak na forum jak będzie potrzeba

[ Dodano: 13 Sty 2009 07:46 ]
Witam ponownie
A więc za dużo tym ELM327 w moim JTD z 2000r nie mogę sprawdzić
Wykasować wykasowałem lampkę od wtrysków (jakieś błędy były P000A, P0012, P0019) , temperaturę silnika pokazuje mi dziwną bo 215stC.
Silnik pracuje normalnie, więc do końca chyba nie ma sensu opierać się na danych z euroscana


Góra
 Profil  
 
 
 Post #211191 Wysłany: 23 Sty 2009, 01:22; 
 Temat postu: Euroscan
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Łódź
Rejestracja: 31 Lip 2008,
Posty: 125
Witam a co myslicie o ty Euroscanie ? Czy jest dobry do fiacika?

Kupowac go?
www.allegro.pl/item535720639_interfejs_ ... _int4.html


Góra
 Profil  
 
 
 Post #211192 Wysłany: 23 Sty 2009, 01:28; 
 Temat postu:
omeniusz22 przeczytaj ten temat od początku to będziesz wiedział czy kupować czy nie.


Góra
  
 
 
 Post #211224 Wysłany: 23 Sty 2009, 10:50; 
 Temat postu: A moze takie cos?
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Łódź
Rejestracja: 31 Lip 2008,
Posty: 125
A takie urzadzenie jest dobre czy tez kiszka ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=526586645


Góra
 Profil  
 
 
 Post #324562 Wysłany: 08 Sty 2010, 19:04; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Miejscowość: Redzyńskie/Mińsk Maz.
Rejestracja: 28 Lis 2008,
Posty: 108
Odświeżę trochę temacik. Miał ktoś może styczność z tym urządzeniem: http://allegro.pl/item877431599_launch_ ... _2009.html
Jak to się spisuje?


Góra
 Profil  
 
 
 Post #325951 Wysłany: 13 Sty 2010, 15:18; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN
Rejestracja: 10 Gru 2009,
Posty: 4600
Pomógł: 56
przyłaczam sie do odświerzenia tematu tez planuje sprawić sobie
http://moto.allegro.pl/item874580577_fi ... apraw.html

http://moto.allegro.pl/item874012576_fi ... am_ss.html

http://moto.allegro.pl/item863730570_i_ ... _inne.html

zastanawia mnie tylko ze wszyscy to reklamuja jak na tele zakupach

[ Dodano: 13 Sty 2010 14:18 ]
jesli ktos ma sprawdzone źródło kupna na allegro lub gdzie indziej prosilbym o namiary


Góra
 Profil  
 
 
 Post #326104 Wysłany: 14 Sty 2010, 00:09; 
 Temat postu:
Offline
Paparazzi

Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork
Rejestracja: 12 Sty 2009,
Posty: 3083
Pomógł: 17
wojtass18 napisał(a):
http://moto.allegro.pl/item874012576_fiat_stilo_punto_doblo_seicento_napraw_sam_ss.html


Ja kupowałem i tego kolesia i jestem zadowolony

_________________
Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi
Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi
Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni
Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.

----

Odpowiedni ludzie
mówią o tym cudzie
kiedy Punta się zjeżdżają
VW się kłaniają


Góra
 Profil  
 
 
 Post #328346 Wysłany: 22 Sty 2010, 16:33; 
 Temat postu:
Offline
Puntoświr

Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN
Rejestracja: 10 Gru 2009,
Posty: 4600
Pomógł: 56
wiec tak ja kupilem

http://moto.allegro.pl/item890870134_fi ... apraw.html

wczoraj dostalem przesyłeczkę zainstalowałem sterowniki i dziś podpiołem się do kropka :) i działa jak bedę mial ciut czasu to sie pobawię noi niech sie ociepli troszke


Góra
 Profil  
 
 
 Post #602679 Wysłany: 07 Sie 2012, 00:09; 
 Temat postu: Re: Jaki EUROSCAN
Offline
Sympatyk kropek

Imię: markus
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: Poza Polską
Rejestracja: 24 Lip 2012,
Posty: 47
Moge odswiezyc temat, mam podobny problem do wyboru mam dwa interfejsy:
1. http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&prodid=304
2. http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -v14b.html
Drugie pytanie czy za pomoca Fiat Ecu Scan wersja free uda mi sie skasowac bledy???
No i moze podstawowe pytanie czy mozna cos namieszac w ustawieniach lub zniszczyc kompa w autku jessli sie okaze ze kabelek jest zly lub program ???
Ps. Moje autko to 1,2 v8 z 2003r. przed liftem...

_________________
Free System of internet


Góra
 Profil  
 
 
 Post #603975 Wysłany: 12 Sie 2012, 16:57; 
 Temat postu: Re: Jaki EUROSCAN
Offline
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna
Rejestracja: 11 Mar 2009,
Posty: 1772
Pomógł: 13
Ale wykopki... weź sobie waga (link 1) to będziesz miał do wszystkiego u siebie. Jak Ty znalazłeś ten temat nie znajdując aktualnego?

tak, skasujesz.

_________________
210000km Mój czarno-biały kropas - ostatnia zmiana 15.06.2013
A ja mam filtr paliwa w 1.2 8V
http://biuro-ekspert.com/ ||Sirio Snake 27 + TTI TCB-771


Góra
 Profil  
 
 
 Post #604145 Wysłany: 13 Sie 2012, 10:02; 
 Temat postu: Re: Jaki EUROSCAN
Offline
Sympatyk kropek

Imię: markus
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: Poza Polską
Rejestracja: 24 Lip 2012,
Posty: 47
Temat wylecial na google, jak szukalem kabla.

_________________
Free System of internet


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl
Forum Fiata Punto © 2006 - 2013
Tłumaczenie: phpbbhelp.pl
phpBB SEO