|
Obecny czas: 12 Sty 2026, 02:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Adam1972 |
#864132 Wysłany:
26 Gru 2025, 11:34; Temat postu: PPOZDROWIENIA |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Adam
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
|
|
Pozdrawiam serdecznie wszystkich .Szkoda że taka tu cisza grobowa .Nie wiem jak rozruszać tą grupę czyżby naprawdę tak mało ludzi czyta i się udziela to smutne Ja jestem zwolennikiem angażowania się pogadania nawet jakiegoś spotkania w szerszym gronie.Załozylem grupę na FB FIAT PUNTO bez podziałów .Punta jako samochody nie umarły sporo jest ich na drogach .nawet cieszą się popularnością ludzie kupują mimo że mają swoje lata lecz też mają swój urok ❤️ i proste bez zbędnej elektroniki .Co w nowych samochodach bywa problemem .pozdrawiam jeszcze raz bardzo serdecznie z Chorzowa
[ Dodano: 26 Gru 2025, 11:34 ]
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
pmxoo7pI |
#864133 Wysłany:
26 Gru 2025, 13:21; Temat postu: Re: PPOZDROWIENIA |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Popatrz jaka klientela zajeżdża te nieszczęśliwe Fiaciki (pechowa marka/model, nie szanowane te auta są). Emeryci, baby 50+, a jak ktoś młody, to 20-latek niekumaty (jego pierwsze auto), po oczach widać, że patafian. Ogarniętych gości w średnim wieku (30-50) jest mało. Towarzystwo jest wyjątkowo nieudane w tej kwestii (współpraca, burza mózgów przy rozwiązywaniu problemów znanych od lat, zebrać się w końcu i ogarniać tematy, np. ty rób hamulce, ja rozrząd, dokumentacja foto/video, serwisówki, literatura tematu, pomiary z którymi nikt nie będzie dyskutował itd. - jak spróbujesz, to atakują, że się "wymądrzasz", taki jest odzew najwyżej). Szczytowy ruch był w czasach świetności generacji 2/FL i 3 (Grande jak wchodziło na rynek), poradniki powstawały. Także nic z tego. Na cuda/bajki już nie liczmy, że "forum odżyje". ZERO szans. Model się starzeje, P_jedynki po Grande idą na emeryturę, złom (jeszcze parę lat zostaną niedobitki Evo/2012 na drogach). Chyba czas dojrzeć do decyzji i też porzucić to "towarzystwo" w 2026 r., gdzie człowiek tylko dokłada latami. Bo ile można.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Adam1972 |
#864134 Wysłany:
26 Gru 2025, 15:13; Temat postu: Re: PPOZDROWIENIA |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Smutna prawda lecz cuda się zdarzają sam jestem 50 + i posiadam jedynkę jestem zadowolony nie jestem zwolennikiem nowoczesności .Byłem w klubie multipli posiadałem ten samochód .Chociaż nie każdy ja posiada jeszcze lecz posiada już inny model markę to i tak jest w klubie i klub żyje nieumarł co roku mają zloty ogulnopolskie .Jak widać to chyba kwestia mentalności ludzi tam są prawdziwi miłośnicy i życze sobie by tak yeż się stało w klubie Fiata punto
|
|
| Góra |
|
 |
|
domin45670 |
#864135 Wysłany:
26 Gru 2025, 20:47; Temat postu: Re: PPOZDROWIENIA |
|
 |
| Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14403 Pomógł: 128
|
Było ale zdechło. Brak nowych wersji Punto. Wchodzisz do salonu Fiata, a tam samochody chińskie. Smutne to. Zdobycie części nieeksploatacyjnych do Punto graniczy z cudem. Jeździsz po warsztatach i jak nie mogą ściągnąć nowych części, to się nie tykają. https://www.youtube.com/@ForumFiataPunto/videos
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 141 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
| Góra |
|
 |
|
Adam1972 |
#864139 Wysłany:
28 Gru 2025, 12:02; Temat postu: Re: PPOZDROWIENIA |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Jeśli klub jak piszecie zdechło to szkoda i przykre i smutne .JA OTWORZYŁEM GRUPE NA FB FIAT PUNTO jeśli ktoś chętny zapraszam do dołaczenia ..Ta grupa jest bez podziałów na dane modele lecz ogólna Fiat Punto pozdrawiam serdecznie
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|