|
Obecny czas: 24 Cze 2025, 07:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Dominic |
#165930 Wysłany:
06 Wrz 2008, 23:56; Temat postu: Lewa strona pod skosem |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzisiaj stojąc w niedzielnym korku zauważyłem, że auto jest przechylone w lewą stronę (jechałem sam). Parę minut temu wracając w dwie osoby do domu zauważyłem, że nadal auto jest przekrzywione w lewą stronę (nic nie przewożę). Wysiadłem z auta i zobaczyłem, że jest delikatnie przekrzywione w lewą stronę, co to może być?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Martinezio |
#165933 Wysłany:
07 Wrz 2008, 00:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Przy ciężkim załadunku auto powinno osiadać równomiernie na każdym amortyzatorze, niezależnie od tego, w którym miejscu jest środek ciężkości tego "towaru".
Jeśli auto się przekrzywia, to trzeba zrobić kontrolę stanu wahaczy, amortyzatorów i sprężyn po tej stronie, po której jest największe ugięcie. Może Ci się urwał któryś zaczep wahacza od belki? Może sprężyna pękła...
|
|
Góra |
|
 |
Dominic |
#165938 Wysłany:
07 Wrz 2008, 00:23; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzięki za szybką odpowiedź, w poniedziałek pojadę do znajomego niech mi pozagląda... 
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#165940 Wysłany:
07 Wrz 2008, 00:29; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#165948 Wysłany:
07 Wrz 2008, 00:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Dominic napisał(a): pojadę do znajomego niech mi pozagląda...
 Tylko nie pisz, gdzie Ci zaglądał
Jeśli przy okazji zerknie do kropka, to napisz, co się mu stało 
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#166247 Wysłany:
07 Wrz 2008, 20:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Martinezio napisał(a): Przy ciężkim załadunku auto powinno osiadać równomiernie na każdym amortyzatorze, niezależnie od tego, w którym miejscu jest środek ciężkości tego "towaru".
I tu się nie zgodzę - jak się załaduje bagażnik to siądzie tył, a jak wsiądzie otyły kierowca to lewa strona siądzie bardziej bardziej.
Dopiero w autach z pneumatycznycm/hydraulicznym zawieszeniem po automatycznej regulacji poszczegulnych kół mniej więcej jest poziom 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#166267 Wysłany:
07 Wrz 2008, 20:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
BobMF napisał(a): Dopiero w autach z pneumatycznycm/hydraulicznym zawieszeniem
To ja się z tym nie zgodzę  Od tego auto ma stabilizatory, aby równomiernie osiadać. Napisałem, że powinno, a jakie są realia, to każdy powinien stwierdzić na swoim wozie. Każda carozza jest inna, więc nie sposób przewidzieć, jak się zachowa auto, gdy wsiądzie do niego Teściowa 
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#166812 Wysłany:
08 Wrz 2008, 21:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Martinezio napisał(a): Od tego auto ma stabilizatory, aby równomiernie osiadać.
To ja się z tym nie zgodzę  Stabilizatory sa po to , aby ustabilizować auto - zmniejszyć przechył i wyeliminować kołysanie
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#166818 Wysłany:
08 Wrz 2008, 21:24; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|