You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 26 Cze 2025, 01:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #209324 Wysłany: 17 Sty 2009, 21:01; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia
Thoa82 napisał(a):
może inaczej,posiadać posiadają,ale czego się wstydziś,fakt że oślepiają ale nietakie złomy typu Matiz Uno itp widziałem na xenonach,więc czemu tak piekny samochód niemoże mieć pytam?Niewiem czego się tu wstydzić tak szczerze powiem,jakbym miał napewno bym się pochwalił,mimo różnych opinii na ten temat;)POZDRWAIAM.

Właśnie dlatego, że jest to piekny samochód to nigdy bym się nie odważył go sprofanowac pseudo xenonami. Nie wiem ile podrózujesz nocą, ale ja 90% moich podróży odbywam nocą i jezeli ktoś mi powie, że GP ma słabe swiatła to pęknę ze śmiechu. A w związku z tym montowanie xenonów do GP uważam za nieudolną próbe lansu i wiejskiego "tjuningu". A wracajac do moich nocnych podróży to chyba jeszcze nie widziałem, żeby ktoś jadąc na tych pseudo xenonach miał je dobrze wyregulowane. Podsumowując... xenonom "made in china", ew. "made in indonesia" mówię stanowcze NIE!!!

Post #209331 Wysłany: 17 Sty 2009, 21:09; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Mekl napisał(a):
[...] A wracajac do moich nocnych podróży to chyba jeszcze nie widziałem, żeby ktoś jadąc na tych pseudo xenonach miał je dobrze wyregulowane. Podsumowując... xenonom "made in china", ew. "made in indonesia" mówię stanowcze NIE!!!

Zgadzam się w 100%

W ostatni czwartek wracałem do siebie z Katowic i za mną jechał jakiś ćwok szpachlibrą na pseudoksenonach ... tak dawał po oczach, że specjalnie zwolniłem na drodze szybkiego ruchu do 50 km/h żeby mnie tylko matoł wyprzedził bo nic w lusterkach nie widziałem poza rażącym błękitem pseudoksenonów.

Post #209356 Wysłany: 17 Sty 2009, 21:33; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew
szpachlibra :E :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: -dobre :E

fiat Seicento
fiat Grande Punto
Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport
jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge

Post #245451 Wysłany: 24 Kwi 2009, 21:13; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK
Mekl napisał(a):
Nie wiem ile podrózujesz nocą, ale ja 90% moich podróży odbywam nocą i jezeli ktoś mi powie, że GP ma słabe swiatła to pęknę ze śmiechu.

moze nie sa zle, ale jakby byly w opcji fabryczne xenony to napewno byly by lepsze. Co do takich gowien z allegro to sie zgadzam, szkoda kasy... :wink:

Post #319737 Wysłany: 23 Gru 2009, 02:00; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW
Powiem tak jeśli montujesz zestaw HID do auta to jeśli chcesz żeby wszystko było cacy musisz mieć Homologacje europejska na przetwornicy(E) reflektory z oznaczeniem D(xenon)C(mijania) R (drogowe) czyli DCR oraz do tego mechanizm automatycznie czyszczacy tafle reflektora(spreskiwacze) oraz samopoziomowanie reflektorów ( to nie jest ustawienie wysokości światła z kabiny) Wtedy można powiedzieć że masz legalnego xenona w aucie jednak jesli choć jednego z tych warunków nie spełnisz narażasz sie na mandat karny w kwocie od 20-500 zł oraz utrate dowodu rejestracyjnego. Teraz z praktycznego punktu widzenia jak na to patrzy policja drogowa a wiec niestety w drogówce są szalone braki policjantów specjalistycznie przeszkolonych w zakresie ruchu drogowego i watpie żeby oni mogli wiedzieć cokolwiek z tego poza tym iż to xenon jednak procent przeszkolony jak najbardziej tylko tu zależy są milicjaci i milicjaty tu niestety sie wyda pracuje w drogówce i jestem przeszkolony specjalistycznie jeśli światło xenona jest dobrze zainstalowane i NIE JEST W REFLEKTORZE ryflowanym i użyta jest odpowiednie lampa wyładowcza (teraz nie pamietam soczewki D2R lampy zwykłe z głatkim szkłem D2S(maja taki pasek przyciemniajacy żeby światło sie właściwie rozchodziło)) to sie nie czepiam jeśli jednak jedzie gość świecacy jak dyskoteka to ma od razu po dowodzie jeszcze nie wystawiłem nikomu maksimum za takie wykroczenie ale ludzie są zdolni i nieraz im sie udało swoim zachowaniem u mnie zarobić troche wiecej punktów i utraty pieniążków bo w każdym aucie nawet nowym coś sie znajdzie gwarantuje:) i tu nie pomyślcie że jestem złośliwy jesli ja wychodze z założenia iż zachowuje sie kulturalnie do kierowcy i on mnie stara sie zastraszyć i skacze mi po głowie wybaczcie płachta na byka Pozdro mam nadzieje że rozwiązałem wszytskie wątpliwości

P.S w Bravie miałem xenona z allegro jednak cały komplet z lampami spryskiwaczami i samopoziomowaniem wyszedł mnie około 1300 zł ale efekt nieziemski o niebo lepiej niż zwykłe żarówki czekam az mi sie skończy gwarancja niestety niepredko ale w kropku też dokonam takiej modyfikacji bo warto na to wydać troche pieniedzy a świeca o niebo lepiej . acha i w polsce maksymalna dopuszczalna barwa światła to 4300K jednak nikt według mnie nie bedzie sie żucał o 6000K ładniej świecą:) i gwarantuje o niebo lepiej widać wszyskie znaki i przede wszystkim pobocza (bezpieczeństo pieszych)

Fiat Bravo TourDe Pologne 2010 T-Jet seria 139.8 Km 237,4 Nm Maranello Rosso Szport
post319724.html#319724
Grande Punto 2009 1.4 16v StarJet 95 KM Dynamic Szary Revival od 9.12.2009 ----SPRZEDANE!
Prostuj Wydech REGULARNIE!

FIAT Brava 1.6 16V HSX Limited od 2000r do 2009

Post #630205 Wysłany: 09 Gru 2012, 00:24; 
 Temat postu: Re: Bixenon-przetwornice za 300zł....
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :)
Thoa82 napisał(a):
witam po przerwie zakładam posta bo nieznalazłem obecnie nic podobnego,widziałem kilka GP w Katowicach na takich przetwornich efekt jak dla mnie bomba;),pytanie brzmi orientujecie sie jak tam wygląda montaż w GP,czy mając wóz na gwarancje trzeba go taq przerobić że można ją stracić,no i jak zapatrują się polscy przedstawiciele prawa na owy wynalazek,jedni mówią legalne drudzy nielegalne,jedni to ścigają inni nie.Przyjme wszystko thx za debate.POZDRAWIAM.

Załóż sobie H4 Philipsa X-treme Vision. Świecą mocniej, komplet 55 zł z przesyłką, a mają homologację i 55W/60W. I bez druciarni w lampach i obawy o dowód rejestracyjny oraz oślepianie innych. A przed autem jak za dnia pomimo środka nocy. Śmieszą mnie naganiacze na zenony za 150 zł, które same w sobie są g...o warte i poza podniesieniem ego dumnego właściciela nic więcej nie dają. A tu chodzi głównie o światło przed autem i bezpieczeństwo dla innych użytkowników dróg.

Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.

Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.

@Manetka tempomatu do GP z montażem@

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)