|
Obecny czas: 26 Cze 2025, 01:30
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Mekl |
#209324 Wysłany:
17 Sty 2009, 21:01; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 21 Lip 2007, Posty: 42
|
Thoa82 napisał(a): może inaczej,posiadać posiadają,ale czego się wstydziś,fakt że oślepiają ale nietakie złomy typu Matiz Uno itp widziałem na xenonach,więc czemu tak piekny samochód niemoże mieć pytam?Niewiem czego się tu wstydzić tak szczerze powiem,jakbym miał napewno bym się pochwalił,mimo różnych opinii na ten temat;)POZDRWAIAM.
Właśnie dlatego, że jest to piekny samochód to nigdy bym się nie odważył go sprofanowac pseudo xenonami. Nie wiem ile podrózujesz nocą, ale ja 90% moich podróży odbywam nocą i jezeli ktoś mi powie, że GP ma słabe swiatła to pęknę ze śmiechu. A w związku z tym montowanie xenonów do GP uważam za nieudolną próbe lansu i wiejskiego "tjuningu". A wracajac do moich nocnych podróży to chyba jeszcze nie widziałem, żeby ktoś jadąc na tych pseudo xenonach miał je dobrze wyregulowane. Podsumowując... xenonom "made in china", ew. "made in indonesia" mówię stanowcze NIE!!!
_________________ FIAT Grande Punto 1,4 8V Energy Blue&Me 2007, przebieg: 155.000 km FIAT Grande Punto 1,4 8V Estiva Blue&Me 2010, przebieg:35.000 km
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Diav |
#209331 Wysłany:
17 Sty 2009, 21:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 20 Lis 2008, Posty: 230
|
Mekl napisał(a): [...] A wracajac do moich nocnych podróży to chyba jeszcze nie widziałem, żeby ktoś jadąc na tych pseudo xenonach miał je dobrze wyregulowane. Podsumowując... xenonom "made in china", ew. "made in indonesia" mówię stanowcze NIE!!!
Zgadzam się w 100%
W ostatni czwartek wracałem do siebie z Katowic i za mną jechał jakiś ćwok szpachlibrą na pseudoksenonach ... tak dawał po oczach, że specjalnie zwolniłem na drodze szybkiego ruchu do 50 km/h żeby mnie tylko matoł wyprzedził bo nic w lusterkach nie widziałem poza rażącym błękitem pseudoksenonów.
_________________ Grande Punto 1.4 8v 77KM Estiva Blue&Me
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#209356 Wysłany:
17 Sty 2009, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
olos47 |
#245451 Wysłany:
24 Kwi 2009, 21:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Katowice/Siedlce/Birmingham UK Rejestracja: 09 Lut 2009, Posty: 555
|
Mekl napisał(a): Nie wiem ile podrózujesz nocą, ale ja 90% moich podróży odbywam nocą i jezeli ktoś mi powie, że GP ma słabe swiatła to pęknę ze śmiechu.
moze nie sa zle, ale jakby byly w opcji fabryczne xenony to napewno byly by lepsze. Co do takich gowien z allegro to sie zgadzam, szkoda kasy... 
_________________ FIAT GRANDE PUNTO RACING 1,4 8v 75KM, YELLOW&BLUE&ME
Renault Megane Grandtour Dynamique 1,5 dci 106KM
|
|
Góra |
|
 |
Borat |
#319737 Wysłany:
23 Gru 2009, 02:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 135KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KrakóW Rejestracja: 12 Gru 2009, Posty: 424
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#630205 Wysłany:
09 Gru 2012, 00:24; Temat postu: Re: Bixenon-przetwornice za 300zł.... |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
Thoa82 napisał(a): witam po przerwie zakładam posta bo nieznalazłem obecnie nic podobnego,widziałem kilka GP w Katowicach na takich przetwornich efekt jak dla mnie bomba;),pytanie brzmi orientujecie sie jak tam wygląda montaż w GP,czy mając wóz na gwarancje trzeba go taq przerobić że można ją stracić,no i jak zapatrują się polscy przedstawiciele prawa na owy wynalazek,jedni mówią legalne drudzy nielegalne,jedni to ścigają inni nie.Przyjme wszystko thx za debate.POZDRAWIAM. Załóż sobie H4 Philipsa X-treme Vision. Świecą mocniej, komplet 55 zł z przesyłką, a mają homologację i 55W/60W. I bez druciarni w lampach i obawy o dowód rejestracyjny oraz oślepianie innych. A przed autem jak za dnia pomimo środka nocy. Śmieszą mnie naganiacze na zenony za 150 zł, które same w sobie są g...o warte i poza podniesieniem ego dumnego właściciela nic więcej nie dają. A tu chodzi głównie o światło przed autem i bezpieczeństwo dla innych użytkowników dróg.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|