|
Obecny czas: 07 Maj 2025, 06:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bazylek1987 |
#23337 Wysłany:
11 Maj 2007, 23:13; Temat postu: Odpowietrzeanie = dokładne instrukcje krok po kroku prosze:) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 27 Mar 2007, Posty: 14
|
Chce sobie odpowietrzyć układ chłodniczy wiec czy ktoś by mógł mi napisać instrukcje krok po kroku? Chodzi główne o to zeby napisać gdzie sa te koreczki, kiedy je otworzyć kiedy zamknąć, na co uważać. (przydało by sie zdjecie jezeli ktos posiada) A no i jeszcze gdzie w punto jest umieszczony termostat? (jezeli ktos ma zdjecie to tez chetnie poprosze) no i czy sam sobie go wymenie.
_________________ Fiat Punto I ELX 1.2 75. 1996 r.
LLLLAAAAALLLLUUUUNNNNNIIIAAAA
|
|
Góra |
|
 |
|
|
gacol;] |
#23436 Wysłany:
12 Maj 2007, 16:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: nowe chechło Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 343
|
Żeby odpowietrzyć nalez
1.odtworzyć odpowietrznik na chłodnicy
2.Napełnić zbiornik wyrównawczy, az ciecz chłodząca bedzie wypływać przez odpowietrznik.
3. Zamknąć odpowietrznik i zamontować korek zbiornika wyrównawczego
Odpowieteznik znajduje się w okolicy 1 a termostat to 5
[ Dodano: 12 Maj 2007 15:55 ]Aha pierwszy rysunek to silniki 1.1 1.2 60 km drugi to 1.2 75km
_________________ Ósmego dnia Pan Bóg rozdawał wszystkim narodom na Ziemi języki i dialekty. Wszystkim… tylko dla Ślązaków zabrakło. Wysłali oni delegację z prośbą aby naprawił swój błąd. Pan Bóg się zawstydził, pomyślał i odrzekł:
-Jerrrrronie… wyboczcie chopy! Wszystko bez tyn pieroński bajzel! To w takim razie bydziecie godać tak jak jo…
|
|
Góra |
|
 |
Jerzy |
#33058 Wysłany:
13 Lip 2007, 16:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Czesc , troche szczegółowiej :
jeden zaworek jest na wezu przy kabinie ,drugi na chlodnicy z lewej strony-gora .Najlepiej sobie dorobic specjalny kluczyk,bo paskudnie sie odkreca .Przy pracujacym silniku pompowac wezami przy zbiorniczku wyrownawczym ( sciskac i puszczac waż ) Jesli uklad jest zapowietrzony ,w zbiorniku wyrownawczym bedzie widac bable powietrza i moze zmieniac sie poziom plynu . Nie odkrecac korka!! Chyba ze pozniej delikatnie ,bo moze okazac sie ze plyn zacznie sie wylewac i wyleci z litr .
Ja wymieniłem na inny płyn ,rzadszy i bardziej penetrujacy i przez uszczelke parownika gaz przedostawal sie do ukladu chlodzenia . Po paru dniach zawsze byl zapowietrzony .Awaria kosztowala mnie 10 zl u gazownika ,ale w miedzyczasie wymienilem uszczelke pod glowica za 500 zł,co jak okazalo sie było niepotrzebne .
Punto 75SX LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|