|
Obecny czas: 20 Maj 2025, 07:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
WLBN |
#266489 Wysłany:
20 Cze 2009, 19:33; Temat postu: Na postoju świeciły lewe kierunkowskazy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Biecz/Kraków Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 495 Pomógł: 4
|
Witam! Otóż dziś około 17 zaparkowałem Puntko przed blokiem, wypakowałem zakupy, zamknąłem autko i poszedłem do domu. Jakąś godzinę później patrze przez okno, a w moim aucie świecą - świecą, nie migają kierunkowskazy z lewej strony. Wyszedłem, odłączyłem akumulator i po podłączeniu to samo. Poruszałem bezpiecznikiem od kierunków i pomogło. Mimo to mam pytanie- co i dlaczego mogło się stac? Aha- i dlaczego pod klapką nie mam tego urządzonka do wyjmowania bezpieczników? Aha- po odłaczeniu akumulatora alarm mi zaczął wyć.
_________________ WLBN
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mariuz |
#266621 Wysłany:
21 Cze 2009, 13:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
Mi się zdarzyło dwa razy w Pandzie i raz w Punto. Pomogło wyłączenie i włączenie alarmu z pilota. Co ciekawe auta mają zupełnie inny wiek i historię, a zdarzyło im się to w niedużym odstępie czasu i więcej się nie powtórzyło
A o do wycia: Syrenka ma zabezpieczenie przed odcięciem zasilania przez złodzieja. Po to jest dodatkowe wyłączanie syrenki kluczykiem.
Alarmy to Cheetah (oba)
_________________ 210000km Mój czarno-biały kropas - ostatnia zmiana 15.06.2013 A ja mam filtr paliwa w 1.2 8V http://biuro-ekspert.com/ ||Sirio Snake 27 + TTI TCB-771
|
|
Góra |
|
 |
WLBN |
#266656 Wysłany:
21 Cze 2009, 14:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Biecz/Kraków Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 495 Pomógł: 4
|
Dziekuję serdecznie, chyba to wyjaśna sytuację. Też mam alarm Cheetah, steruje on centralnym przy okazji. Alarm jest rownie stary jak auto, tj. 2000 rok. Od września, czyli odkąd mam autko nie było z nim wprawdzie kłopotów, pomijając kwestię baterii prawie rozładowanej.
_________________ WLBN
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#340195 Wysłany:
01 Mar 2010, 13:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|