|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 14:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
misiek71717 |
#318893 Wysłany:
20 Gru 2009, 20:51; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Ostróda Rejestracja: 11 Lis 2009, Posty: 68
|
Heh, o szamponie to jeszcze nie słyszałem...  Ale to chyba by było widać że szyby są jakieś tłustawe i mniej przejrzyste od tego szamponu...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
esik1982 |
#319110 Wysłany:
21 Gru 2009, 14:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Jakubowice/koło Krakowa Rejestracja: 21 Lip 2008, Posty: 119
|
Ok, panowie tak jak kolega napisał grzać grzeje, a tym, że upału nie ma w środku, mnie bardziej chodziło o to czy zakrywać częściowo chłodnicę czy też nie ?
Nie zauważyłem też różnicy w nagrzewaniu się samochodu faktycznie kilka minut wystarczy i zaczyna dmuchać ciepłym powietrzem. Ale tak jak już kolega zauważył przy -10 stopniach ciężko w środku zrobić saunę:D Wobec waszych wypowiedzi uważam, że u mnie z ogrzewaniem wszystko w porządku. Dziękuję za info i życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
pozdrawiam
esik1982
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#319120 Wysłany:
21 Gru 2009, 15:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Zamiast zastawiać kartonem chłodnice wymień termostat.
|
|
Góra |
|
 |
Smok 1974 |
#407055 Wysłany:
25 Paź 2010, 23:02; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Kropki tak maja niestety z tym ogrzewaniem Mam Kropka 1.2 16V wersja na Niemcy i ogrzewanie nie jest super niestety Na pewno przegrywa z Panda! Fakt roznica lat w konstrukcji swoje robi U mnie w samochodzie jest tak jak lubie do temperatury zewnetrznej 5stC Ponizej tej temperatury nie jest rewelacyjnie Zmieniony termostat odpowietrzony uklad Podejrzewam ze wplyw na sytuacje w moim Kropku mial pierwszy wlasciciel ktory aby uszczelnic chlodnice wszypal to dziadoskie "pazłotko" co w jakims stopniu zawalilo nagrzewnice Po wymianie plynu w ukladzie i oczywiscie nowej chlodnicy ciut sie polepszylo ale cudow nie ma... Mechanik posprawdzal wszystko a jest naprawde dobry wiec mysle zw Wlosi dali za mala nagrzewnice do takiego samochodu bo u nich po prostu cieplej i takich mrozow nie maja 
|
|
Góra |
|
 |
lipey89 |
#407063 Wysłany:
25 Paź 2010, 23:11; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Słąwek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów / Baryczka Rejestracja: 06 Kwi 2010, Posty: 61
|
Ciężko stwierdzić czy to akurat wina włochów. U mnie też grzanie było dość liche, ale po wymianie nagrzewnicy, termostatu i płynu chłodniczego sytuacja wyraźnie się poprawiła, obecnie gdy ustawie max.ciepło to grzanie jest na tyle dobre że muszę je skręcić.
_________________ Kropek 75 -> zielony jak groszek
http://fiatpunto.com.pl/topic24204.html
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#407065 Wysłany:
25 Paź 2010, 23:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: Inny
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Może nagrzewnica jakaś podróba? Słyszałem że są różne na rynku i można znaleźć takie które nie grzeją po prostu.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#407083 Wysłany:
26 Paź 2010, 01:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Nadwarciański Park Krajobrazowy Rejestracja: 09 Paź 2010, Posty: 813 Pomógł: 2
|
ja mam punto z francji, i auto nie ma problemów z grzaniem...
co prawda na zimę grila trochę okrywam bo mam ten szerszy ale nawet na odkrytym przy -20 dawało radę tylko potrzebowałem z 10km a tak 5km i ciepło
chociaż osobiście preferuję zimą odpalenie auta na 2 minuty przyd wyjazdem (odpalam pakuję torby i dopiero jadę) i tak najlepiej. Dla silnika pod względem ciepła bo wiadomo że tak szybciej nagrzeje jak powietrze nie chłodzi.
_________________ Punto Selecta, swap manual

|
|
Góra |
|
 |
julian |
#407119 Wysłany:
26 Paź 2010, 11:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Też mam punto z Francji i nie narzekam.Przy temperaturze jaka panuje dzisiaj jadąc gdzieś dalej nie muszę włączać wentylatora,wystarczy,że ustawię pokrętło ''ciepła'' na maxa.Gdy natomiast stanę w korku to muszę włączyć już wentylator na 1 bo się robi ''zimnawo''.
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#407295 Wysłany:
26 Paź 2010, 20:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Nadwarciański Park Krajobrazowy Rejestracja: 09 Paź 2010, Posty: 813 Pomógł: 2
|
a tak troszkę poza tematem dlaczego część punciaków ma szerszy wlot powietrza w zderzaku a część mniejszy??
na początku myślałem że to od mocy zależy ale z ego co widzę to nie ma regóły...

|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#407326 Wysłany:
26 Paź 2010, 21:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#407410 Wysłany:
27 Paź 2010, 01:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
myślałem że to z czegoś wynika..

|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|