|
Obecny czas: 22 Cze 2025, 12:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Zacqu |
#605026 Wysłany:
16 Sie 2012, 19:19; Temat postu: Problem z radiem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam od niedawna jestem posiadaczem GP. Jest to wersja z radiem zwykłym wkładanym w ramkę. Radio te działa tylko podczas zapłonu. Chciałem wyjąć radio tak by je przepiąć, jednak radio jest zaczepione za ramkę i w nie da się go wysunąć. Jestem świeży w tych tematach więc chciałbym się poradzić jak można je najłatwiej wyjąć. Dodam że ramka będzie i tak prędzej czy później wymieniana. Jednak chyba jest ona przykręcana do całości ozdobnego plastiku i boję się zerwać czegoś ważniejszego. Czy jedynym bezpiecznym środkiem jest rozkręcenie całej deski i paneli? Jeśli tak to prosił bym o krótka instrukcje od czego zacząć i o czym pamiętać przy ewentualnym demontażu. z góry dziękuje.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
fullxda |
#605038 Wysłany:
16 Sie 2012, 19:43; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 26 Kwi 2010, Posty: 357 Pomógł: 5
|
musisz skombinowac specjalne klucze do twojej marki radia bo nawet ta sama firma ma pare rodzajów kluczy zależnie od modelu ,przewaznie są to cienkie płaskie blaszki ; wtedy je wkladasz po bokach radia i radio ładnie wyskakuje z zaczepów 
_________________ Kiedy się rodziłem to płakałem a wszyscy się śmiali. Kiedy umrę to ja będę się śmiał a Wy będziecie płakali .. LOS AMIGOS
|
|
Góra |
|
 |
Yacek |
#605040 Wysłany:
16 Sie 2012, 19:47; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
każde radio można wyjąć bez problemu. potrzebne są tylko odpowiednie "klucze" w zalezności jakiej marki jest radio klucze można kupić na allegro. koszt niewielki. możesz też podjechać do firm montujących car-audio i na pewno wyjmą. nic nie trzeba demontować ani rozkręcać całej deski.
_________________ GP. MY2008
|
|
Góra |
|
 |
Zacqu |
#605447 Wysłany:
18 Sie 2012, 12:44; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Województwo: łódzkie [E]
|
Czyli do zwykłych odtwarzaczy też są klucze? Próbowałem wyjąć radio za pomocą płaskich śrubokrętów jednak na górze po prostu nie idzie go odczepić ( jest przymocowane z tyłu do ramki).
|
|
Góra |
|
 |
fullxda |
#605660 Wysłany:
19 Sie 2012, 09:58; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 26 Kwi 2010, Posty: 357 Pomógł: 5
|
do kazdego radia samochodowego sa klucze bo by ci ono latało i rezonowało,wpisz w gogle klucze i model twojego samochodu i bedziesz wiedzial jak wyglada taki klucz i ew.możesz sobie dorobic ja do grande mam najlepsze klucze do orginalu jakie moga byc ... szprychy rowerowe w innym samochodzie miałem odtwarzacz jvc i tam juz byly blaszki z wypustkami w odpowiednich miejscach 
_________________ Kiedy się rodziłem to płakałem a wszyscy się śmiali. Kiedy umrę to ja będę się śmiał a Wy będziecie płakali .. LOS AMIGOS
|
|
Góra |
|
 |
mawa33 |
#606307 Wysłany:
21 Sie 2012, 14:01; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Sympatyk kropek |
Paliwo: Benzyna + LPG
Miejscowość: Pszczyna Rejestracja: 16 Lip 2012, Posty: 37
|
Jak zdejmiesz ramkę radia, to płaskim śrubekrętem albo blaszką da radę wyjąć radyjko  Wiem bo też to wczoraj robiłem i też przepinałem radio bo działało tylko pod stacyjką.
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#606705 Wysłany:
23 Sie 2012, 08:40; Temat postu: Re: Problem z radiem |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|