|
Obecny czas: 25 Kwi 2025, 06:07
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dkajzer |
#723861 Wysłany:
01 Kwi 2014, 11:42; Temat postu: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Damian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
|
Witam ponownie wszystkich Puntomaniakow  Nadszedl czas na wymiane radia w moim Grande, po dwoch latach walki z systemem blue&me wywieszam biala flage  Pierwszy raz bede wymienial fabryczne radio, w zwiazku z tym prosilbym Was o pomoc. Na co zwracac uwage przy zakupie, moze polecacie jakies konkretne modele? Z gory dzieki za pomoc, Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
koola |
#725498 Wysłany:
10 Kwi 2014, 20:20; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Gdzie Rejestracja: 08 Sie 2010, Posty: 597 Pomógł: 2
|
Ha a co się działo z blu i mee jakie miałeś przeboje ? U mnie też coś w lecie nie czytał plików ?

Moja nowa Kropka
|
|
Góra |
|
 |
pietya |
#725516 Wysłany:
10 Kwi 2014, 21:52; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Piotr
Wersja: Active
Województwo: łódzkie [E]
|
Cześć, ja jak kupiłem swoją kropkę dwa lata temu to miałem na pokładzie uszkodzone JVC (nie widział żadnych płyt). Po dłuższych zastanowieniach i przemyśleniach wybór padł na takie radyjko http://www.pioneer.pl/pl/products/archi ... /page.html Nie żałuję wyboru ani przez moment choć tanie nie było ale polecam żadnego problemu z podłączeniem nie było nic nie przerabiałem z instalacją nawet fabryczne głośniki zostały i jestem z nich bardzo zadowolony. Jedyny mankament to taki że, żeby radio grało muszę przekręcić kluczyk w stacyjce tak by zapaliły się kontrolki na desce. Trochę to przeszkadza zwłaszcza na postoju jak silnik jest wyłączony, ale tak się dzieje przy każdym radiu w tym aucie (możne przy fabrycznym nie) tak chyba zaprojektowana jest instalacja radiowa. Może ktoś wie jak to przeskoczyć?! Poza tym montaż radia standardowy jak wszędzie wiadomo że trzeba założyć pół kieszeń problemu nie ma.Pozdro.
|
|
Góra |
|
 |
Chicane |
#725617 Wysłany:
11 Kwi 2014, 19:47; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Grzegorzew Rejestracja: 24 Lut 2008, Posty: 1248 Pomógł: 2
|
u mnie też nie ma fabrycznego radia , a mój Kenwood gra nawet jak nie ma kluczyka w stacyjce  , wiec wcale nie jest tak jak piszesz że w tym aucie tak jest.
_________________ LOST YOU SOMEWHERE było: fiat 126p ( razy dwa ) fiat Seicento fiat Grande Punto Fiat Bravo 1,4 T-Jet Dynamic z pakietem Sport jest Fiat Tipo 1,4 T-Jet Lounge
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#725660 Wysłany:
12 Kwi 2014, 08:14; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Możesz podpiąć tak radio, że będzie grało kiedy Ty je włączysz i wyłączysz, kluczyk wtedy nie będzie miał żadnego wpływu. Inaczej się w tym samochodzie nie da. Należy od strony radia plus po stacyjce połączyć z plusem pochodzącym bezpośrednio od akumulatora który służy jako podtrzymanie pamięci.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
dkajzer |
#725663 Wysłany:
12 Kwi 2014, 09:39; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Damian
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
|
Ja zakupilem radio Kenwood i Pan ktory mi przekladal stwierdzil, ze radio bedzie sie uruchamiac niezaleznie od kluczyka bo inaczej sie nie da  tak jak zreszta napisal Kolega wyzej.
|
|
Góra |
|
 |
pietya |
#740217 Wysłany:
13 Sie 2014, 20:27; Temat postu: Re: jakie radio do Grande Punto? na co zwrocic uwage? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Piotr
Wersja: Active
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam Panowie odpisuję z dużym opóźnieniem ale po prostu zapomniałem o tym poście i dopiero teraz go przypadkiem odnalazłem! Ale do rzeczy, otóż piszecie że wasze radia grają nawet przy wyłączonym zapłonie. Pozwolę sobie wrzucić fragment oryginalnej instrukcji od mojego radia w formie jpg.Co o tym sądzicie teraz?
Załączniki: |
instrukcja.jpg [ 43.8 KiB | Obejrzany 4107 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|