|
Obecny czas: 12 Maj 2025, 07:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Klimek |
#752476 Wysłany:
28 Lis 2014, 10:55; Temat postu: Nie równa praca zimnego silnika + kontrolka awari silnika. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Maciej
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 60KM D
Paliwo: Inne
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Jak w temacie po odpaleniu samochodu po nocy nie równo pracuje i świeci się kontrolka silnika, gdy samochód się nagrzeje jest wszytsko ok, w tym ze muszę go zgasić i odpalić na nowo? Macie jakieś sugestie? Silnik 1.9ds
|
|
Góra |
|
 |
|
|
szamot666 |
#752505 Wysłany:
28 Lis 2014, 16:19; Temat postu: Re: Nie równa praca zimnego silnika + kontrolka awari silnik |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 16 Lis 2011, Posty: 1095 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
steyr |
#752517 Wysłany:
28 Lis 2014, 18:33; Temat postu: Re: Nie równa praca zimnego silnika + kontrolka awari silnik |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Paweł
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Lounge
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kalwaria Z. Rejestracja: 19 Cze 2014, Posty: 1302 Pomógł: 44
|
możliwe że masz problem z grzaniem świec żarowych, uszkodzona któraś świeca bądź przekaźnik od świec. Najlepiej podłaczyć pod kompa jak kolega wyżej pisze.
|
|
Góra |
|
 |
Klimek |
#752641 Wysłany:
30 Lis 2014, 21:06; Temat postu: Re: Nie równa praca zimnego silnika + kontrolka awari silnik |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Maciej
Silnik: 1.9 60KM D
Paliwo: Inne
|
Świece wymieniłem 3 dni temu skończyłem masakra w tym silniku je wymienić, aku nowy, ogólnie odpala od strzału nie ma z tym problemu, mam wrażenie, że czujnik może padł od temperatury, w kabinie działa mi zegar temperatury choć nawet latem nie widziałem zęby wskazówka wskoczyła na ponad polowe wskaźnika, wiem, że dane z tego czujnika idą też do centralki silnika. Może być to problemem?
[ Dodano: 30 Lis 2014, 21:06 ]
Problem tymczasowo rozwiązany, wina pompa wtryskowa a konkretnie czujnik położenia podajże ratora czy coś takiego. Zasadniczo żadnej naprawy nie dokonałem ale wiem jak odpalić normalnie samochód z taką pompą(nie tylko fiat).
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|