|
Obecny czas: 19 Maj 2025, 06:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kicer |
#781069 Wysłany:
19 Lip 2015, 22:36; Temat postu: Skrzynia bigów, prędkość na ostatnim biegu vs obroty silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: pomorskie [G]
|
Witam. Rozkminiam temat wymiany skrzyni biegów w moim kropku. Denerwują mnie wysokie obroty jakie ma silnik przy prędkości 90 km/h w górę. Chciał bym zmienić skrzynię na taką z dłuższymi przełożeniami ewentualnie zmienić skrzynię na 6 biegów. Teraz pytanie czy ktoś już tego próbował? I pytanie czy jest sens zmiany skrzyni na 6 biegów? Bo jak na 6 biegu obroty spadną mi o 200 obr/min to chyba jednak przestanę kombinować bo koszty skrzyni nie obniżą mi na tyle spalania żeby mi się to kiedykolwiek zwróciło albo usatysfakcjonowało mnie. Znalazłem kilka tematów dotyczących wymiany skrzynia w punto mk 1 i 2. Ale o grandziakach ani słowa. Da się to zamontować plug & play czy to jednak większa rzeźba? Może ktoś kiedyś próbował ogarnąć temat.
Poza tym mam jeszcze jedno pytanie, bo może nie będę musiał szukać. Potrzebuje schematy elektryczne do kropka. Interesują mnie całe schematy wnętrze, komora silnika, silnik. Widzę że są tu osoby które modyfikują swoje kropki, więc i ja chcę. Klimę zamontowałem a chciał bym jeszcze tempomat, może esp, radio orginał.
Pozdrawiam Marcin
_________________ La la la kropki dwa: - 1.4 8V 77Km z podtlenkiem LPG z dołożoną klimą - 1.9 Jtd 120Km --> no dmucha troszkę więcej 162Km 356Nm
|
|
Góra |
|
 |
|
|
maly20202 |
#781079 Wysłany:
20 Lip 2015, 05:02; Temat postu: Re: Skrzynia bigów, prędkość na ostatnim biegu vs obroty sil |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Alfa Romeo 159
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Podolsze Rejestracja: 13 Mar 2010, Posty: 182 Pomógł: 5
|
Też długo myślałem nad wsadzeniem 6 do mojego i z tego co się zorientowałem to skrzynia pasuje sprzęgło to samo tylko lewarek zmiany biegów i linki do wymiany no i co na to komputer powie też nie mam pojęcia.
_________________ AR 159 1.9 16V
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|