|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 04:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Relief |
#820597 Wysłany:
11 Mar 2017, 14:37; Temat postu: GP z dualogic - problem z odpaleniem |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Lukasz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Cześć, jest tu ktoś z GP ze skrzynią biegów dualogic/selespeed?. Podobna sprawa już się kiedyś zdarzyła, jako że podejrzewany wtedy był problem ze skrzynią auto trafiło do odpowiedniego serwisu - który nic nie znalazł, a zaraz po zjeździe z lawety zaczęło odpalać. W każdym razie, auto przestało nagle się uruchamiać. Po przekręceniu kluczyka w ogóle nie słychać, aby pracował rozrusznik, jedynie coś pstryka jakby w okolicy bagażnika, no i nie przerzucają się biegi (a wydaje mi się, że powinny nawet przy nieuruchomionym silniku). Pompa od skrzyni zaczyna działać po otwarciu drzwi... Próbowałem jeszcze sprawdzić poziom płynu w dualogic, problem w tym, że nie widzę na zbiorniczku żadnej miarki max-min, poza tym nie jestem pewny, czy płynu w nim w ogóle nie ma, czy może nie widać przez ścianki... Potrzebowałbym ewentualnie wiedzieć, ile dolać. Do mechanika i tak się wybiorę, ale wolałbym na kołach niż lawetą . Wrzucam zdjęcia. Druga rzecz, którą zauważyłem, że jest tam w okolicy niesamowicie mokro. Chciałbym w miarę możliwości na kołach ruszyć go spod bloku do serwisu, bo trochę głupio znowu lawetą odjeżdżać Może ktoś z Was miałby tu jakiś pomysł? Z góry dziękuję
Załączniki: |
Inked20170311_130217_LI.jpg [ 59.12 KiB | Obejrzany 1868 razy ]
|
20170311_130209.jpg [ 40.81 KiB | Obejrzany 1870 razy ]
|
20170311_130200.jpg [ 48 KiB | Obejrzany 1870 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|