|
Obecny czas: 25 Kwi 2025, 04:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
skaktus |
#819239 Wysłany:
12 Lut 2017, 14:04; Temat postu: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: opolskie [O]
|
Witajcie.
Chcę w moim GP z 2006 roku wymienić akumulator - mimo silnika 1,3 diesel, poprzedni właściciel bardzo przyoszczędził i wrzucił akumulator 45 Ah. Kodu do radia nie dostałem. Czy istnieje możliwość odczytania kodu z radia, puki jest ono "na chodzie" ? Czy po odłączeniu akumulatora, radio odrazu będzie chciało wprowadzenia kodu ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
misci |
#819245 Wysłany:
12 Lut 2017, 15:36; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: MyLive
Województwo: śląskie [S]
|
Moje fabryczne radio w EVO żadnego kodu nie potrzebuje. Jeśli boisz się co będzie po odłączeniu aku to podłącz do klem przewody dołączone do innego akumulatora, wyjmij swój, włóż nowy, odepnij przewody o których wyżej i nawet zegarka nie będziesz musiał ustawiać na nowo. Możesz pojechać z tym do elektryka, oni mają takie możliwości. W ostateczności wystarczyłby akumulator od wkrętarki 12V albo kilka bateryjek połączonych w szereg.
P. S. Uważaj, żeby zwarcia nie zrobić podczas wymiany aku "pod prądem".
|
|
Góra |
|
 |
wojtek1967 |
#819257 Wysłany:
12 Lut 2017, 18:50; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Wojtek
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Zamość k/Bydgoszczy Rejestracja: 15 Paź 2010, Posty: 380 Pomógł: 7
|
|
Góra |
|
 |
skaktus |
#819369 Wysłany:
14 Lut 2017, 14:46; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: opolskie [O]
|
Dzięki za informację. Na dniach będę zmieniał aku 
|
|
Góra |
|
 |
majk3l |
#826697 Wysłany:
06 Sie 2017, 22:33; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: M
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Fresh
Województwo: lubelskie [L]
|
A podłączę się do tematu z nieco innym pytaniem:
Czy radio fabryczne ma jakąś ramkę (metalową) mocowaną w srodku? Bo wymieniałem ostatnio radio na fabryczne i mimo że w miarę dobrze pasuje to jednak jakoś wydaje się luźne i można je łatwo wyjąć.
|
|
Góra |
|
 |
sebo2876 |
#827776 Wysłany:
02 Wrz 2017, 20:30; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Sebo
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Fresh
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 21 Sie 2017, Posty: 7
|
A podłączę się do tematu z nieco innym pytaniem: Czy radio fabryczne ma jakąś ramkę (metalową) mocowaną w srodku? Bo wymieniałem ostatnio radio na fabryczne i mimo że w miarę dobrze pasuje to jednak jakoś wydaje się luźne i można je łatwo wyjąć.[/quote Załącznik:
Komentarz do pliku: Taka
90a256454d1097f366121580751d.jpg [ 109.11 KiB | Obejrzany 6041 razy ]
|
|
Góra |
|
 |
maciekt8 |
#827785 Wysłany:
02 Wrz 2017, 22:45; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Maciek
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Sport
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Żyrardów Rejestracja: 08 Lis 2014, Posty: 224 Pomógł: 6
|
sebo2876, Tak to jest taka ramka kieszeń do ori radia. W aso koszt około 80zł ale to też zależy od aso.
_________________ la nostra passione cars
|
|
Góra |
|
 |
marek_c4 |
#828319 Wysłany:
17 Wrz 2017, 10:50; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Marek
Silnik: 1.2 8V 65KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Swarzędz koło Poznania Rejestracja: 14 Lip 2017, Posty: 98
|
skaktus napisał(a): ... Czy po odłączeniu akumulatora, radio odrazu będzie chciało wprowadzenia kodu ? Wiem że temat dość stary, ale może się komuś przyda  Wczoraj musiałem zdemontować radyjko w swoim GP (fabryczne - Blaupunkt) - wymieniałem żaróweczki podświetlenia panelu ogrzewania, i po zamontowaniu radio nie wołało o żaden kod  . Wydaje mi się że kod będzie potrzebny dopiero przy zmianie radia na inne.
_________________ Pozdrawiam ze Swarzędza Mój kropas
|
|
Góra |
|
 |
NoAd |
#830588 Wysłany:
08 Lis 2017, 11:35; Temat postu: Re: Fabryczne radio i kod do radia - jak odczytać ? |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Adam
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
|
Uściślając kod do radia potrzebny jest gdy zmienimy parę komputer-radio.
Fabryczne radia są parowane kodem z komputerem pokładowym i radio po wyjęciu i włożeniu do innego auta wyświetli komunikat cancheck - i nie będzie działało.
Samo wypięcie zasilania z radia nic nie zmienia (swoje wyjmowałem już kilka razy z auta i wszystko ok), ale po zmianie na inne samego komputera lub radia spowoduje, że nie zadziała. Z info w internecie wyczytałem, że są sposoby by w radiu wyłączyć funkcję cancheck lub można wymienić komplet - komputer, radio i stacyjkę z kluczykami z innego jednego auta i wtedy nam zadziała.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|