Witam.
Przeczytałem na forum wydaje mi się że wszystkie wątki związane z tematem wyjących łożysk, ale nigdzie nie było dokładnej odpowiedzi na
FRAPUJĄCE mnie pytanie. Mianowicie sytuacja ma się tak. Jak jadę powyżej 55km/h zaczyna być mocno słyszalny dźwięk, coś pomiędzy wyciem wyrobionego łożyska, a terkotaniem luźnego plastiku pod wpływem siły wiatru. Sprawdziłem wszystkie części karoserii, nadkola i elementy pod maską, ale wszystko wydaje się być na swoim miejscu i się nie ruszać. Ponadto gdy skręcam mocniej w lewo dźwięk ustaje. Zaprzyjaźniony mechanik po jedzie stwierdził że jest to lewe tylne łożysko, które powoli kończy swój żywot.

Tutaj pytanie czy to aby na pewno jest łożysko?

Jeżeli nie ma pewności to czy lepiej zostawić żeby się rozleciało bardziej i wtedy będzie wiadomo na 100%?

Oraz prawie ostatnie pytanie czy lepiej jest kupić cały zestaw łożyska razem z piastą czy lepiej kupić łożysko i je wprasować w starą piastę gdy tej nic nie dolega.

Czy cena 170zł za zestaw piasta+łożysko marki SKF to dobra cena nie da gdzieś tego dostać taniej?
Link to łożyska

:
https://www.czesciauto24.pl/skf/1362984[ Dodano: 27 Sty 2018, 00:38 ]Nie wiem czy mój telefon uchwyci ten dźwięk, ale postaram się go jutro nagrać i wrzucić nagranie