|
Obecny czas: 27 Kwi 2025, 07:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
popczak1 |
#840643 Wysłany:
21 Sie 2018, 17:56; Temat postu: Wiązka drzwi Grande punto 5d 2009 1.4 |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Patryk
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam. Proszę was użytkownicy kropek o poradę. Nie działa mi kilka opcji na lewych drzwiach od strony kierowcy. Chciałbym wymienić cała wiazke kabli drzwi, niestety znalazłem tylko do GP 3d, ja mam wersje 5 drzwiowa. Proszę powiedzcie mi czy to jakaś różnica?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
cedec1 |
#840652 Wysłany:
21 Sie 2018, 18:58; Temat postu: Re: Wiązka drzwi Grande punto 5d 2009 1.4 |
|
 |
Klubowicz |
 |
Imię: Krzysztof
Paliwo: Benzyna
Wersja: Emotion
Miejscowość: Nowy Targ Rejestracja: 02 Lis 2011, Posty: 2265 Pomógł: 51
|
raczej nie podejdzie ze względu że niektóre gp 5d miały tylne szyby elektryczne i wtyczki mogą się różnić nie lepiej naprawić istniejącą wiązkę ? używana nie wiadomo w jakim będzie stanie
_________________ topic57539.html <---- moje Grande Punto z rzeszy
|
|
Góra |
|
 |
popczak1 |
#840661 Wysłany:
21 Sie 2018, 19:45; Temat postu: Re: Wiązka drzwi Grande punto 5d 2009 1.4 |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Patryk
Paliwo: Benzyna + LPG
|
Z naprawa jest sporo zabawy. Nie działa sterowanie lusterkami, szyba, głośnik a większość kabli jest kiepskich. Oczywiście domyśliłbym się ale moje tylne szyby podnosi się manualnie dlatego się nad tym łamie, czy jest jakaś różnica?
|
|
Góra |
|
 |
cedec1 |
#840662 Wysłany:
21 Sie 2018, 20:10; Temat postu: Re: Wiązka drzwi Grande punto 5d 2009 1.4 |
|
 |
Klubowicz |
 |
Imię: Krzysztof
Paliwo: Benzyna
Wersja: Emotion
Miejscowość: Nowy Targ Rejestracja: 02 Lis 2011, Posty: 2265 Pomógł: 51
|
moim zdaniem choćby wszystkie kable były przerwane to jest sens to naprawiać bo będą pęknięte w jednym miejscu w gumowej przelotce a to czy podejdzie z 3D to takie 50/50 może tak może nie i ile wytrzyma o ile od razu po założeniu się okaże że jest uszkodzona bywa i tak
_________________ topic57539.html <---- moje Grande Punto z rzeszy
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#840714 Wysłany:
23 Sie 2018, 19:41; Temat postu: Re: Wiązka drzwi Grande punto 5d 2009 1.4 |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
Jezeli masz tylne szyby manualne to wiazka z 3D pasowac bedzie, pod warunkiem ze, sprawdzisz wyglad kostki jaka biegnie do przyciskow podnoszenia szyb.
Opcje sa dwie: Starszy typ instalacji elektrycznej: - moze to byc duza szeroka biala kostka z grubymi przewodami w srodkowej czesci i drobniejszymi przewodami do okola
Nowszy typ instalacji elektrycznej: - bedzie to mala zamykana na klamre kostka z drobnymi przewodami (prawie identyczna jak kostka z przyciskow sterowania lusterkami)
Jest bardzo mala szansa ze jest jakis inny trzeci typ wiazek, ale zawsze warto sprawdzic czy sa wszystkie potrzebne kostki podlaczeniowe: zamek drzwi, podnosnik szyb, sterowanie lusterkami i same lusterka plus kostki do glosnikow. Wiadomo, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc ale z mojego doswiadczenia to sa tylko dwie w/w opcje. Sporo przy drzwiach przerabialem w swoim aucie i nie widze tu duzego ryzyka pomylki.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|