|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 05:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
grande.punto.gliwice |
#823268 Wysłany:
10 Maj 2017, 18:39; Temat postu: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Maciek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 28 Sty 2016, Posty: 7
|
Witam serdecznie,
Potrzebuję poprowadzić dodatkowe przewody z wnętrza samochodu do drzwi przednich i tylnych w moim autku, natomiast chciałbym to zrobić maksymalnie porządnie nie kalecząc samochodu. Na drodze stoi mi niestety złączka (wtyk i gniazdo) wiązki elektrycznej na połączeniu każdych drzwi z wnętrzem samochodu. Po jej rozpięciu znajduje się wiele wolnych miejsc we wtyku i gnieździe, natomiast brakuje w nich oryginalnych pinów męskich i żeńskich.
Nie orientujecie się może jaki to jest dokładnie typ/model pinu oraz czy i gdzie ewentualnie mógłbym je zakupić ? Może ktoś z Was posiada taką używaną, kompletną i niepotrzebną mu wiązkę drzwi z tymi pinami z możliwością jej odsprzedania ?
Szukałem w internecie używanych wiązek, aby w nich wymontować odpowiednie piny - są wtyki lecz brakuje gniazd, aby połączenie było kompletne. Pytałem też na schrottach i złomowiskach w okolicy, ale brak pozytywnych odpowiedzi.
Wielkie dzięki za konstruktywne podpowiedzi i pomoc ! Pozdrawiam, Maciek
_________________ „Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż”
|
|
Góra |
|
 |
|
|
autofan |
#823285 Wysłany:
10 Maj 2017, 20:53; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Której części Tobie brakuje, tej w drzwiach, czy kostki którą się w nie wpina z instalacją od strony samochodu? Może z innej kostki pasują piny (często są te same tylko inny kształt kostki).
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
grande.punto.gliwice |
#823348 Wysłany:
11 Maj 2017, 18:18; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Maciek
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 28 Sty 2016, Posty: 7
|
Witam  Mnie nie brakuje żadnej z części. Potrzebuję dołożyć piny w kostce wiązki drzwi (zarówno we wtyku, jak i gnieździe) celem doprowadzenia dodatkowego przewodu z wnętrza samochodu do każdych z czterech drzwi. We wtyku, jak i gnieździe są wolne miejsca poprzez które można to zrobić - brakuje jednak w nich męskich i żeńskich pinów. I dokładnie te piny (męskie i żeńskie) są mi potrzebne. Sądzę że najlepiej by było wyciągnąć je z takiej kostki (wtyku i gniazda) z demontażu takiego auta uszkodzonego lub powypadkowego. Pozdrawiam, Maciek
_________________ „Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż”
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#823355 Wysłany:
11 Maj 2017, 20:51; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Ja bym miał tylko wtyk bez gniazda więc to wiele nie pomoże, ale spróbuj np tu www.wtyczkolandia.pl
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#823670 Wysłany:
18 Maj 2017, 20:16; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
Konektory damksie i meskie kupisz na allegro bez problemu: Konektory: Male: MQS 000979009 Srednie: mniejsza odmiana JPT Duze: wieksza odmiana JPT Pamietaj tylko zeby dobrze pozaciskac je na przewodach. Ja jak dokladalem elektryke to lutowalem i okazalo sie ze z racji zgrubien na lucie nie miescily sie we wtyczkach, dlatego lepiej je dobrze pozaciskac bez lutowania lub poszukac czegos z rozbitka i uzyc oryginalnych pinow. Instrukcja demontażu/montażu tutaj: post815268.html?hilit=konektory#p815268
|
|
Góra |
|
 |
ManiacArro |
#850763 Wysłany:
10 Lis 2019, 14:38; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Arek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: SX
|
Podłącze się pod ten temat by nowego nie zakładać mozecie mi powiedzieć jak wyjać z kostki w drzwiach te bebechy anby uzupełnic ją w 2 dodatkowe piny do podświetlenia ulicy lampkami z drzwi ?
_________________ post732903.html#p732903
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#850764 Wysłany:
10 Lis 2019, 15:58; Temat postu: Re: Piny wiązki elektrycznej (wtyku i gniazda) drzwi |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
ManiacArro napisał(a): Podłącze się pod ten temat by nowego nie zakładać mozecie mi powiedzieć jak wyjać z kostki w drzwiach te bebechy anby uzupełnic ją w 2 dodatkowe piny do podświetlenia ulicy lampkami z drzwi ? Odslaniasz/zsówasz gumę, wypinasz zewnetrzny płaszcz wtyczki od tego wewnetrznego gdzie są piny (ten płaszcz dalej będzie wisiał na przewodach bo one są przez niego przewleczone), potem na tej częsci wewnetrznej wyjmujesz niebieski plastik ktory pozwala dobrać się do pinów. A same piny wypina/wpina sie tak jak w powyzszym temacie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|