|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 13:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
daras |
#412455 Wysłany:
14 Lis 2010, 00:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: w-m Rejestracja: 21 Gru 2006, Posty: 1970 Pomógł: 1
|
kazaa
wyluzuj i nie wysilaj się bo ci coś pęknie (czego ci oczywiście nie życzę  )
Już wiem, że nie rozumiesz o czym piszę i nie potrafisz konkretnie odpowiadać.
Inna sprawa, to jak widzę, w jaki sposób Maciek Brodnica katuje autko (znaczy się: poprawnie eksploatuje zanim sprzeda, jako okazja, od 1 właściciela, seryjna wersja 90 KM), to mogę pomyśleć, że mocowania tego nie wytrzymały, czy nie mogę?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kazaa |
#412467 Wysłany:
14 Lis 2010, 00:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
daras napisał(a): kazaa wyluzuj i nie wysilaj się bo ci coś pęknie (czego ci oczywiście nie życzę  ) Już wiem, że nie rozumiesz o czym piszę i nie potrafisz konkretnie odpowiadać. Inna sprawa, to jak widzę, w jaki sposób Maciek Brodnica katuje autko (znaczy się: poprawnie eksploatuje zanim sprzeda, jako okazja, od 1 właściciela, seryjna wersja 90 KM), to mogę pomyśleć, że mocowania tego nie wytrzymały, czy nie mogę?
Drogi kolego mówimy o 5kkm , nie znam przypadku żeby ktoś zakatował nawet Turbo po takim przebiegu ( chyba , że było z usterką ). Czemu nie możesz powiedzieć jak normalny człowiek, że jest to wada materiału ? Widzisz , że ona powtarza się , wiadomo , że są różne serie grandziaków i nie każdego będzie to dotyczyć - tak samo jak to miało miejsce z wałkiem kierownicy i akcją naprawczą.
Ostatnio przy dokręceniu 1 z 3 śrub od przepustnicy w Punto 2 też mi pękła ( identyczny przypadek ) , właściciel przed 50 rokiem życia , auto z przebiegiem 80kkm i nigdy nie widziało większej prędkości niż 120km/h. Przypadek ( ? ) , rzekłbym wada materiału , w moim p2 kilka razy wykręcałem przepustnicę i nigdy nie miało takie coś miejsca.
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
Maciek_brodnica |
#412510 Wysłany:
14 Lis 2010, 11:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sport
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica Rejestracja: 12 Kwi 2010, Posty: 345 Pomógł: 1
|
daras napisał(a): kazaa wyluzuj i nie wysilaj się bo ci coś pęknie (czego ci oczywiście nie życzę  ) Już wiem, że nie rozumiesz o czym piszę i nie potrafisz konkretnie odpowiadać. Inna sprawa, to jak widzę, w jaki sposób Maciek Brodnica katuje autko (znaczy się: poprawnie eksploatuje zanim sprzeda, jako okazja, od 1 właściciela, seryjna wersja 90 KM), to mogę pomyśleć, że mocowania tego nie wytrzymały, czy nie mogę?
A skąd ty możesz wiedzieć że będę sprzedawał? A jeżeli nawet kiedyś zdecyduje się go sprzedać to na pewno nie będę wciskał ludziom kitu. Ale skoro taki pomysł przyszedł Ci do głowy to pewnie ty byś tak zrobił.
_________________ Grande Punto Sport 1.4 16V
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#412566 Wysłany:
14 Lis 2010, 14:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
Maciek_brodnica napisał(a): kAzAA ja pisałem do Sadoo bo wiem że ty i tak mi nie powiesz.
Tam sekretów nie zdradziłem tylko napisałem że spotkałem się z takim przypadkiem u kumpla w aucie i pozaczepiał je jakoś na patent.
|
|
Góra |
|
 |
Maciek_brodnica |
#412567 Wysłany:
14 Lis 2010, 14:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
sadoo napisał(a): Maciek_brodnica napisał(a): kAzAA ja pisałem do Sadoo bo wiem że ty i tak mi nie powiesz.
Tam sekretów nie zdradziłem tylko napisałem że spotkałem się z takim przypadkiem u kumpla w aucie i pozaczepiał je jakoś na patent.
Rozumiem
Już mniej więcej wiemy co mamy robić
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
nissanek_3 |
#412879 Wysłany:
15 Lis 2010, 19:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Mielec Rejestracja: 26 Sie 2009, Posty: 248 Pomógł: 3
|
Maciek_brodnica z tego plastiku nie wyciągałem reszty tylko po prostu wywierciłem otwór pod gwint,nagwintowałem,i wkręciłem szpilkę na kleju (poxipol bodajże) o tym samym gwincie co w pokrywie.Wyszło jak oryginał
Szpilkę zrobiłem ucinając łeb śruby.
_________________ GP 1.3 MultiJet 110 KM ; 230 Nm EGR OFF Dołożone : dodatkowe ogrzewanie PTC, ogrzewanie przednich foteli, czujniki parkowania PDC , ABS/ESP/ASR/MSR/HBA/HHC-w trakcie P II 1.2 8V
|
|
Góra |
|
 |
Maciek_brodnica |
#413025 Wysłany:
16 Lis 2010, 10:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
nissanek_3 napisał(a): Maciek_brodnica z tego plastiku nie wyciągałem reszty tylko po prostu wywierciłem otwór pod gwint,nagwintowałem,i wkręciłem szpilkę na kleju (poxipol bodajże) o tym samym gwincie co w pokrywie.Wyszło jak oryginał Szpilkę zrobiłem ucinając łeb śruby.
Rozumiem, dzięki za info.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|