Zapożyczone z zaprzyjaźnionego forum i zbędne powycinane
4. Teraz kładziemy przepustnicę na boku przeciwnym to wtyczek czujników, najlepiej na jakiejś ścierce żeby nie poobijać jej.

5. Bierzemy w miarę wąski wkrętak, przystawiamy do krawędzi silniczka, młotkiem delikatnie wbijamy i podważamy. Należy robić to z wyczuciem oraz w kilku miejscach np ja chyba w 5. W jednej jak i drugiej przepustnicy poszło bez problemu choć trochę obudowa silniczka się porysowała od wkrętaka.

6. Jeśli poprawnie wyciągniemy silniczek powinien ukazać się nam taki widok:

a tak wygląda silniczek krokowy:

Osobiście go wyczyściłem i spryskałem wd40 i wystarczyło ale na aledrogo jak wpiszemy w zakładce silniczki krokowe seicento 1.1 mpi to w większości wyskoczą nam te do spi ale chyba są 4 lub 5 aukcji z takimi nowymi krokowcami w cenie ok 70zł i można kupić i założyć nowy.
7. Teraz czyścimy komorę silniczka z przepustnicą. Można benzyną lub czym się chce, ja akurat miałem środek do czyszczenia silników, i spryskałem odczekałem i pod węża z ciśnieniem, następnie wysuszyłem i efekt był taki:

Teraz składamy w odwrotnej kolejności, ja prawie całego wcisnąłem z powrotem ale można sobie pomóc delikatnie wbijając go małym młotkiem, a resztę to odwrotnie to tego jak rozkręcałem czyli linka, wkręty, wtyczki i na końcu obudowa.
PROSZĘ ADMINA O WRZUCENIE FOT NA SERWER FORUMOWY( nie mam pojęcia jak)