|
Obecny czas: 04 Maj 2025, 06:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
martino82 |
#677125 Wysłany:
25 Cze 2013, 20:53; Temat postu: Mokro z tyłu pod wygładziną za siedzeniem pasażera |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
|
Od jakiś siedmiu miesięcy jestem posiadaczem Grande Punto.Od tego czasu dożo razy padało,w zimie śnieg na nim leżał i topniał i nic się działo.Teraz ostatnio zauważyłem wodę po wykładziną za przednim siedzeniem pasażera.Wysuszyłem,mate wyciągnąłem, wykręciłem z wody i także wysuszyłem.Teraz parę dni temu po nocy jak była burza znowu to samo.Czy ktoś miał podobną sytuację? Jak tak lub nie to proszę o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mazzik83 |
#677223 Wysłany:
26 Cze 2013, 08:49; Temat postu: Re: Mokro z tyłu pod wygładziną za siedzeniem pasażera |
|
 |
Puntoświr |
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
Szyby z tyłu elektryka czy korba? Domknięte?
|
|
Góra |
|
 |
martino82 |
#677339 Wysłany:
26 Cze 2013, 21:18; Temat postu: Re: Mokro z tyłu pod wygładziną za siedzeniem pasażera |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Korba i wszystko zamknięte.
|
|
Góra |
|
 |
Gigavat |
#677348 Wysłany:
26 Cze 2013, 21:28; Temat postu: Re: Mokro z tyłu pod wygładziną za siedzeniem pasażera |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Ryszard
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Active
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdynia Rejestracja: 10 Maj 2013, Posty: 281 Pomógł: 4
|
Pozostaje sprawdzic uszczelke drzwi prawych (przod i tyl). Najlepiej wykrecic prawy fotel i tylna kanape. Elementy spore ale trzymaja sie na kilku srubach, ktore nie sa schowane. Nastepnie zdemontowac tyle tapicerki z progow i slupka B i C ile sie da (maksymalnie od dolu do lini szyb powinno wystarczyc). W tym momencie moga byc widoczne slady wody. Trzasnac drzwiami, zamknac okna, waz w dlon i sru. Przy okazji wyczyscisz troche dokladniej auto 
_________________ Mocy przybywaj bo 8V to nie V8! CzarySmaryGarage: http://www.youtube.com/channel/UC2eCgnRn_vap605t7oTFzKA
|
|
Góra |
|
 |
martino82 |
#677370 Wysłany:
08 Wrz 2013, 21:13; Temat postu: Re: Mokro z tyłu pod wygładziną za siedzeniem pasażera |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Jak tylko pogoda mi na to pozwoli to spróbuje tak zrobić(i tak nie pozostaje mi nic innego). Po wyjęciu wszystkiego podniosę również wykładzinę i zobaczę gdzie się leje,tylko boję się że akurat wtedy jak będę sprawdzał to nie będzie nic cieknąć.Dzień przed tym co mi zamokło to w dzień lało jak scebra i było sucho jak później sprawdzałem.Dopiero po nocnej burzy rano po sprawdzeniu było mokro.No cóż,zobaczę jak zdemontuje siedzenie,tapicerkę itp. i poleje szlałfem.
[ Dodano: 05 Lip 2013 09: ]
Siedzenie wyjęte w całości,tapicerka boczna również,wykładzina poszła w górę na całej długości od przodu do tyłu,szlałf odkręcony,dawka solidnego strumienia wody poszła(z 15 minut) i kupa.Siedząc w środku i obserwując nie zobaczyłem nic,ani kropelki wody.Ja już nie wiem jak to możliwe.Teraz będą deszcze i zobaczę czy dalej woda się dostanie.Jak tak to chyba auto oddaje do blacharza i niech szuka przyczyny.Chyba że ktoś z was ma jeszcze jakiś pomysł.
[ Dodano: 08 Wrz 2013 21: ]
Woda się wlewa do środka drzwi miedzy szybą a uszczelką która dostaję się do tej pianki która jest pod tapicerką i spływa po drzwiach do środka i osadza się na uszczelce na samy dole.Ona natomiast nie chce przepościć wody(bo jest szczelna) i wlewa się pod siedzenie pod wykładzinę.Odpływy wody(dwie dziury w drzwiach)nie są zatkane bo wszedł mi tam cały śrubokręt.Nie wiem co mam z tym fantem zrobić.Jak ktoś ma jakiś pomysł albo podobną sytuację to proszę o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|