|
Obecny czas: 03 Cze 2025, 17:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Daavis |
#698351 Wysłany:
30 Paź 2013, 20:27; Temat postu: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Dawid
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: śląskie [S]
|
Witam jestem posiadaczem Fiata Punto 1.1 1997. Niestety od jakiegoś czasu nie da się nim jeździć. Podczas ruszania dodaję gazu a auto szarpie i powoli przygasa. Autem można ruszyć tylko jeśli da się gaz na maxa. Na biegu jałowym auto działa całkiem dobrze, ale gdy chcę ruszyć nie ma szans. Wczoraj odkręciłem katalizator żeby sprawdzić czy czasem się nie zatkał, ale chodzi tak samo. Wymieniłem świece, kable, sonde lambde, uszczelkę pod głowicą, filtr paliwa(trochę wcześniej), rozrząd, ale nic to nie dało efekt jest ciągle taki sam. Wlałem też środek czyszczący wtryski do paliwa. Nadal brak efektu. Nie chcę już wymieniać części które i tak nic nie dają, więc pomyślałem że napiszę tutaj. Mam nadzieję że mi pomożecie :)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bunczu |
#698387 Wysłany:
30 Paź 2013, 23:27; Temat postu: Re: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Niech Ci sprawdzą ciśnienie paliwa oraz mapsensor. Może pompa paliwa daje złe ciśnienie. Autor postu otrzymał pochwałę
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
Daavis |
#698394 Wysłany:
30 Paź 2013, 23:51; Temat postu: Re: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Forumowicz |
|
Dzięki spróbuję to jakiś sprawdzić i dam znać co i jak. Po odłączeniu przewodu z paliwem jak szybko powinno lecieć?
|
|
Góra |
|
 |
skun1 |
#698456 Wysłany:
31 Paź 2013, 12:19; Temat postu: Re: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Wojtek
Samochód: Punto I 5d
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
|
kolega w cinquecento mial podopbny problem niedawno, auto odpalalo ale spadalo z obrotow i gaslo, jak go bardzo cisnal to byl w stanie jechac. problemem byla rureczka od podcisnienia ktora spadla tam z czegos nie wiem czego, ale napewno byla od podcisnienia hehe. Autor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#698529 Wysłany:
31 Paź 2013, 23:03; Temat postu: Re: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Daavis napisał(a): Dzięki spróbuję to jakiś sprawdzić i dam znać co i jak. Po odłączeniu przewodu z paliwem jak szybko powinno lecieć? To się mierzy manometrami, a nie prędkością "lecenia". [ Dodano: 31 Paź 2013 23:03 ]skun1 napisał(a): kolega w cinquecento mial podopbny problem niedawno, auto odpalalo ale spadalo z obrotow i gaslo, jak go bardzo cisnal to byl w stanie jechac.
problemem byla rureczka od podcisnienia ktora spadla tam z czegos nie wiem czego, ale napewno byla od podcisnienia hehe. Ciekawe, u mnie, gdy rurka od mapsensora została przerwana, auto miało znacznie większą moc...ale paliło 15/60... Autor postu otrzymał pochwałę
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
Daavis |
#698541 Wysłany:
31 Paź 2013, 23:50; Temat postu: Re: Punto I totalny brak mocy (nie da się ruszyć) |
|
 |
Forumowicz |
|
Wszystko się wyjaśniło  Odłączyłem rurkę która odprowadza paliwo i po odpaleniu nic tam nie leciało. No to zabrałem się za pompę. Dokładnie wyczyściłem i zrobiłem nowe zakończenie bo poprzednie było lekko zagięte. Teraz wszystko śmiga  Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|