|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 01:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ownestyle |
#706483 Wysłany:
21 Gru 2013, 02:54; Temat postu: Charczenie głośników |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mateusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Bieszczady / Rzeszów Rejestracja: 26 Sie 2011, Posty: 181
|
Mam takowy problem, dziś odebrałem auto od mechanika po wymiane rozrządu i oleju. Dodatkowo prosiłem go, żeby mi podładował aku bo czasami gorzej odpalał jak postał dłużej.
Po odebraniu auta wszystko gra i buczy, mam tylko jeden problem, przy daniu radia na ok +-10Vol to jest taka średnia głośność, głośnik w prawych drzwiach oddaje co 2 bas, a w przerwach daje bas tak jakby kondensatory się nie nadążały naładowywać i charczy.
Próbowałem przedmuchać je dając przez dłuższą chwilę głośniej - trochę pomogło ale nie całkiem. Co może być tego powodem?
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
|
|
Góra |
|
 |
|
|
szamot666 |
#706518 Wysłany:
21 Gru 2013, 14:47; Temat postu: Re: Charczenie głośników |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: ELX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 16 Lis 2011, Posty: 1095 Pomógł: 31
|
Możesz mieć przerwę na jakiś kablu przy głośniku i np w przypadku wychylenia membrany odłącza się a potem załącza. U mnie problemem okazało się łącze a dokłądnie ta wtyczka w drzwiach którym wchodzą kable od elektrycznych szyb i głośników do drzwi także sprawdź jeśli takie masz czy po pomacaniu tego nie ma poprawy.
_________________ szamot666
Była: kropka -> http://fiatpunto.com.pl/topic32828.html Jest: Ford Focus MK2 FL 2010 1.6 100HP.
|
|
Góra |
|
 |
ownestyle |
#706545 Wysłany:
21 Gru 2013, 17:39; Temat postu: Re: Charczenie głośników |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mateusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Bieszczady / Rzeszów Rejestracja: 26 Sie 2011, Posty: 181
|
Hmm sprawdzę to, tylko będę musiał dobrze popatrzeć jak tam się dostać. teorie mam też inną, że po prostu wcześniej już membrana dostała trochę w "dupę" i po jak po 2 tygach stania pod chmurką odpaliłem muzę to mogła lekko się naderwać membrana.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|