|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 04:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kakameo |
#757221 Wysłany:
04 Sty 2015, 21:05; Temat postu: Ładowarka USB do gniazdka zapalniczki |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wadowice Rejestracja: 15 Lip 2014, Posty: 55
|
Witajcie!
Ostatnio kupiłem jakaś chińską ładowareczke na alledrogo. Niestety, po umieszczeniu jej w gnieździe zapalniczki lata bezwładnie przez co ładowanie jest przerywane. Dopiero usztywnienie jej zapałką czy wykałaczką pomaga. Nie wygląda jednak to estetycznie. Myślałem że z tą ładowarką coś nie tak. Przetestowałem ja w golfie V i hyundaiu i30 2gen i tam jest dopasowana idealnie.
Czy my mamy jakąś inną wersje gniazda? Czy ktoś może trafił na ładowarkę USB dobrze spasowaną i mógłby podesłać linka lub dać jakiś namiar?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
taki--jeden |
#757254 Wysłany:
04 Sty 2015, 23:14; Temat postu: Re: Ładowarka USB do gniazdka zapalniczki |
|
|
Ja mam takie samo spostrzeżenie, ładowarka tania, chińska: lata, wyskakuje, nie łączy, itp. Natomiast zauważyłem u znajomego, że taka ładowarka od Nokii idealnie siedzi, nie lata, w gnieździe osadzona jest dość sztywno. Sam zastanawiam się nad zakupem takiej dwuczęściowej - osobno wtyk zapalniczki z portami USB i osobno kabel sobie podepnę jaki będę chciał, ale po sklepach nie znalazłem nic sensownego.
|
|
Góra |
|
 |
MarMarK |
#757309 Wysłany:
05 Sty 2015, 12:50; Temat postu: Re: Ładowarka USB do gniazdka zapalniczki |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: 360*
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 160 Pomógł: 3
|
taki--jeden napisał(a): Natomiast zauważyłem u znajomego, że taka ładowarka od Nokii idealnie siedzi, nie lata Ja używam ładowarki Nokia DC-20. Ma dwa wyjścia USB, w gnieździe zapalniczki siedzi idealnie, polecam. Autor postu otrzymał pochwałę
_________________ Grande Punto 360° 1.4 77KM (2007)
|
|
Góra |
|
 |
bazyl27 |
#757371 Wysłany:
05 Sty 2015, 19:10; Temat postu: Re: Ładowarka USB do gniazdka zapalniczki |
|
 |
Puntoświr |
Imię: rafał
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: suwałki Rejestracja: 05 Cze 2011, Posty: 169 Pomógł: 1
|
polecam ładowarkę philips lub hama z dwoma portami usb prąd coś w okolicach 2A (i tyle jest sprawdzone na przyrządach), dla mnie do ładowania nawigacji i dla dziecka tabletu podczas oglądania bajek w zupełności wystarcza, dodam że faktycznie ładuje a nie podtrzymuje napięcie, i siedzą ładnie w gniazdku, cena około 30 pln
|
|
Góra |
|
 |
AndyPol |
#757386 Wysłany:
05 Sty 2015, 20:30; Temat postu: Re: Ładowarka USB do gniazdka zapalniczki |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Proponuje Koledze sprawdzić, czy do wnętrza gniazda zapalniczki nie dostało się jakieś „ciało obce”, mam na myśli ukruszony plastikowy kawałek z innej ładowarki, bądź inne zabrudzenia ( ja wyjmowałem: spinacze biurowe, pinezki, kawałki plastiku, folii, suchy chleb, lub coś, co zostało po herbatniku), te elementy wyłapywałem odkurzaczem ( z odpowiednią końcówką), bądź po odłączeniu zasilania gniazdka zapalniczki pincetą, lub wąskimi szczypcami. Jeśli z gniazdka często się korzysta i przekłada różne ładowarki itd. to metalowe blaszki stykowe wewnątrz samego gniazda lubią się nieco odkształcić, co powoduje iż nie dociskają, bądź słabo kontaktują z korpusem ładowarki. Można, po odłączeniu oczywiście zasilania gniazdka zapalniczki, spróbować lekko je w gnieździe przygiąć by lepiej dociskały do korpusu ładowarki ( jej wtyczki).
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|