|
Obecny czas: 07 Maj 2025, 05:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Luigi_UK |
#758051 Wysłany:
09 Sty 2015, 20:58; Temat postu: Problem z radiem - brak zasilaia |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: Poza Polską
|
Witam
Sprawa dotyczy radia a dokladniej braku zasilania. Obecne radio w punciaku to Sony CDX GT480OUM, ktore dziala dobrze i zero problemow z nim. Choc czasem jest tak ze po wlozeniu panelu, panel sie nie chce podswietlic, a potem juz jest okej po kilku wyciagnieciach, ale nie o to radio chodzi. Dostalem nowe radio pioneer mvh x360bt, ja ucieszony bo nowe radio, poszedlem zainstalowac a tu d*** nie dziala nic a nic. Pozmienialem kabelki zolty z czerwonym i czerwony z zoltym i dalej nic, mysle pewnie radio walniete, pojechalem do sklepu gdzie zostalo kupione,oni sprawdzili i dziala wiec to cos w kablach. Sprzedawca polecil mi kupno adaptera z takim dlugim czerwonym kablem ktory sie podlacza do zapalniki llub gdzies indziej, gdzie jest stale napiecie. Wszystko podlaczone kabelek tez i nic dalej nie dziala. Juz brak mi pomyslow co moze byc nie tak
|
|
Góra |
|
 |
|
|
AndyPol |
#758056 Wysłany:
09 Sty 2015, 21:24; Temat postu: Re: Problem z radiem - brak zasilaia |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Może podczas podłączenia radia, doszło do zwarcia i zadziałania bezpiecznika F39 o wartości 10A. Trzeba sprawdzić bezpiecznik i obecność napięcia akumulatora na kostce zasilającej radio, lub przewodach które owe radio zasilają.
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
Luigi_UK |
#758058 Wysłany:
09 Sty 2015, 21:37; Temat postu: Re: Problem z radiem - brak zasilaia |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Sport
Województwo: Poza Polską
|
bezpiezczniki sprawdzone i jest okej. Radio Sony wciaz dziala. Jeszcze musze sprawdzic czy po podlaczeniu radia idzie zasilanie po kablach Jutro widze ze czeka mnie ciezki dzien
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|