|
Obecny czas: 21 Maj 2025, 06:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tomy |
#765237 Wysłany:
27 Lut 2015, 20:08; Temat postu: Punto evo my life - poduszka kolanowa i czynności serwisowe |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: MyLive
Województwo: śląskie [S]
|
Witam
Posiadam punto evo my life 1.2 8v 69km z 2011 roku, kupiłem go w lipcu 2014 po czym wymieniłem filtry i olej (w aso kiedy go sprawdzali stwierdzili, że to na razie wystarczy). Powiedzcie mi, co powinienem zrobić przy następnym przeglądzie czyli na jesień 2015 roku (wtedy przebieg będzie w okolicach 30tys km). Z pewnością olej silnikowy do tego filtr oleju, filtr powietrza, filtr przeciwpyłkowy oraz świece do tego sprawdzenie płynu hamulcowego oraz chłodniczego. Podpowiedzcie mi Panowie czy o czymś zapomniałem, a co trzeba koniecznie skontrolować/wymienić/wyregulować?
Drugie moje pytanie dotyczy poduszki kolanowej: w kilku źródłach czytałem, że był to standard w punto evo, ja natomiast nie mam pewności czy ją posiadam, więc powiedzcie mi jak to jest - we wszystkich była ona montowana, czy było to wyposażenie dodatkowe? Wiem, że mam poduszki przednie + kurtyny. Co do bocznych i kolanowej pewności nie mam. Jak można to ewentualnie sprawdzić?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Robs |
#765249 Wysłany:
27 Lut 2015, 21:35; Temat postu: Re: Punto evo my life - poduszka kolanowa i czynności serwis |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Lounge
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 22 Paź 2007, Posty: 897 Pomógł: 6
|
Poza tym co wymieniłeś to nic więcej nie trzeba wymieniać, no chyba, że się coś samo upomni o wymianę. Poduszki boczne są w fotelach, więc jak masz z boku foteli takie czarne elementy plastikowe to pod nimi są poduszki. Na osłonie plastikowej pod kierownicą powinien być napis "airbag", wtedy jest poduszka kolanowa zamontowana.
_________________ TIPO 1.4 95KM Lounge+business szary colosseo (09/2016)
|
|
Góra |
|
 |
tomy |
#765261 Wysłany:
27 Lut 2015, 23:51; Temat postu: Re: Punto evo my life - poduszka kolanowa i czynności serwis |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: MyLive
|
Dziekuje za podpowiedzi. W drugim aucie poduszki boczne są zaznaczone na słupkach, tutaj nie widziałem ani na fotelach ani słupkach, tak więc pewnie nie ma. Podobnie z poduszką kolanową. Cieszy mnie, że nie ma nic więcej z eksploatacyjnych części. Ciekawa sprawa jest taka, że każdy egzemplarz punto to zupełnie inne wyposażenie(ja np nie mam podgrzewanych lusterek, które powinny być). Jeszcze jedna sprawa: jakie świece są odpowiednie do punto evo 1.2 8v 69km i jakiej firmy są wysokiej jakości?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|