|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 06:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bil0709 |
#814434 Wysłany:
06 Lis 2016, 17:11; Temat postu: Drzwi z EVO do GP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Mateusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Cześć, miałem małą przygodę (ktoś wjechał mi w lewy bok samochodu), w której uszkodzeniu uległy zarówno drzwi przednie jak i tyle strona kierowcy, chciałbym elementy zakupić w oryginalnym kolorze tak, aby nie trzeba było dodatkowo malować. W związku z czym mam pytanie jak w temacie, czy drzwi z EVO będą pasowały do GP (2007)? Wiem, że np pod względem wizualnym różnią się brakiem znaczka ale czy są jakieś techniczne przeciwwskazania ? Inny układ mocowań bądź kostki od elektryki ?
Z góry dzięki za pomoc.
[ Dodano: 06 Lis 2016, 16:11 ]
Cześć, miałem małą przygodę (ktoś wjechał mi w lewy bok samochodu), w której uszkodzeniu uległy zarówno drzwi przednie jak i tyle strona kierowcy, chciałbym elementy zakupić w oryginalnym kolorze tak, aby nie trzeba było dodatkowo malować. W związku z czym mam pytanie jak w temacie, czy drzwi z EVO będą pasowały do GP (2007)? Wiem, że np pod względem wizualnym różnią się brakiem znaczka ale czy są jakieś techniczne przeciwwskazania ? Inny układ mocowań bądź kostki od elektryki ?
Z góry dzięki za pomoc.
[ Dodano: 06 Lis 2016, 16:10 ]
Poszperałem trochę w międzyczasie, i w ePER'rze natrafiłem na informację raczej dyskwalifikujące bezproblemowy montaż drzwi tylnych z EVO, do GP. Zaszły tam zmiany dotyczące między innymi uszczelek i jakiś elementów montażowych szyby, które nie wpływają znacząco na dopasowanie drzwi jednak jest też zmiana ograniczników otwarcia drzwi. Zmienił się też trochę sposób przyłączania ich do drzwi jak i otwory na śruby mocujące (numery katalogowe wspomnianych elementów):
Ogranicznik drzwi w EVO: 51961552 OGRANICZNIK OTWARCIA DRZWI
Ogranicznik drzwi w GP: 51765584 OGRANICZNIK OTWARCIA DRZWI
Podobny zabieg był też w drzwiach przednich, zmieniły się numery katalogowe ograniczników w EVO względem GP, a zmiana ta opisana jest jako 'WPROWADZONO OGRANICZNIKI OTWARCIA DRZWI Z TWORZYWA (DAT 18/09/2009, VET 1574389, VET 578409)'. Po opisie zmiany i sposobie mocowania ograniczników, który się nie zmienił można zakładać, że zmienił się jedynie materiał z którego ogranicznik został wykonany.
Jeśli ktoś miałby jakieś doświadczenia w tym temacie, i udało się zamontować drzwi z EVO do GP prośba o informację, jeśli nie temat można zamknąć.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|