Witam wszystkich,
proszę o pomoc w następującym temacie, a mianowicie, autko po nocnym postoju w garażu nie odpaliło (zapalona jest kontrolka immo - sygnał stały i nie kręci silnik czyli rozrusznik).
To co do tej pory zrobiłem:
1. zaholowałem do speca od kluczyków z myślą, że zablokowało immo - spec od kluczyków stwierdził, że nie widzi problemu po stronie immo i kluczyka.......ale zauważył jeden problem.......w czasie programowania kluczyka i immo zgasła mu kontrolka na desce ale po zakończeniu procedury programowania niestety kontrolka immo znów się zapaliła.........
2. wezwałem serwis mobilny na miejsce i następny spec próbował się podłączyć komputerem diagnostycznym ale nie nawiązał komunikacji z autem......

Sprawdził, że rozrusznik na krótko jest sprawny........wszystkie bezpieczniki są OK.
Stwierdził, że prawdopodobnie sterownik silnika może być uszkodzony i trzeba go sprawdzić na stole.......diagnoza (na drugi dzień) że sterownik OK
3. zacząłem sam doszukiwać się jakiś usterek. Posiadam kompa LAUNCH 413 i udało mi się jedynie skomunikować ze sterownikiem ABS (pokazał ABS czujnik PL - przerwa w obwodzie i CAN line error

)
Proszę o pomoc lub ewentualnie namiary na kogoś kto mógłby pomóc...............