|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 05:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lothrar |
#836772 Wysłany:
16 Kwi 2018, 21:08; Temat postu: Punto 2 - Pierwszy projekt |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Krystian
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
|
Cześć, jestem nowy na forum i potrzebuję pomocy przy moim pierwszym wakacyjnym projekcie jakim jest Punto 2 ELX. Mam średnią wiedzę mechaniczną jeśli chodzi o fiaty, dlatego zgłaszam się tutaj. Posiadam Punto 2 2000r., 1.9JTD 80km. Silnik jest w dobrym stanie, nawet bardzo dobrym, karoseria- porysowana w kilku miejscach, 2 elementy w innym kolorze; zawieszenie mocno średnie, i tak wyleci. Samochód ma w zamyśle być takim pseudo sleeperem, którym będzie dało się jeździć jako samochód na dojazdy do pracy itd., a w wolnym czasie, żeby poszaleć. Teraz kilka pytań: 1. Jakie modyfikacje mechaniczne uskutecznić? Wiem, że na pewno zmiana turbo, większe wtryski, wymiana sprzęgła na mocniejsze i kilka innych. Tylko jakich firm albo z jakich innych aut powinny być to części? 2. Jako, że wielu użytkowników na pewno siedzi w fiatach już od wielu lat to pytanie: Czy wkładać elementy wizualne z wersji typu sporting itp.? Jeśli tak to jakie? Jeśli wiecie, że coś jeszcze trzeba wzmonić/wymienić dajcie znać  Chcę, żeby samochód na końcu wypluł po chipie co najmniej te 140 koni. Oczywiście jestem myślącym człowiekiem i nie będę szedł na złamanie karku po ilości rzędu 200km. Chcę, żeby wszystko było zrobione rozsądnie, ale jednak z przytupem.  Na pewno zobaczycie mnie na jakimś spocie lub zlocie tylko jak punto będzie już gotowe! Pozdrawiam i proszę o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|