|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 07:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rafal090807 |
#843885 Wysłany:
25 Lis 2018, 14:49; Temat postu: Cały czas pracuje główny przekaźnik sterownika silnika. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Witam mam problem z moim punciakiem 1.2 8v. Po włączeniu zapłonu cały czas klekocze przekaźnik R9. Samochodu nie da się uruchomić. Z tego co sprawdziłem przekaźnik ten odpowiada za zasilanie układu wtryskowego. Myślałem,że może padł sterownik silnika. Kupiłem drugi i niestety problem dalej występuje. Czy ktoś z was miał do czynienia z taką usterką?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Atr3ju |
#843894 Wysłany:
25 Lis 2018, 19:51; Temat postu: Re: Cały czas pracuje główny przekaźnik sterownika silnika. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Województwo: śląskie [S]
|
Mnie kiedyś przekaźnik brzęczał, narobiłem dużo nie potrzebnych diagnoz a na końcu wyciągnąłem klemy z aku i okazało się że minus miał żółty nalot (siarka czy coś) i musiałem dokładnie oczyścić kleme do czystego ołowiu od środka. Po tym normalnie po zapłonie przekaźnik przestał brzęczeć. Aku miał jakoś 6 lat i może już był do wymiany.
|
 |
rafal090807 |
#847573 Wysłany:
06 Maj 2019, 05:44; Temat postu: Re: Cały czas pracuje główny przekaźnik sterownika silnika. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II FL 5d
Wersja: Active
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Witam Problem był w poluzowanej śrubce, która mocuje masę do przepustnicy. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|