Dobra. Poszedłem na całość. Znalazłem skrypt na stronie blueandme.net który sprawdza co wypluł komputer do pliku BMconf.xml i na podstawie tego ustawia właściwe parametry pobierania (jaki samochód, która wersja B&M, język). Znalazłem tam kod konfiguracji który wpisałem do pliku razem z nazwą auta.
Pobrałem, wrzuciłem na pena i wgrałem. Ale nic się nie zmieniło. Telefon działa bez zarzutu. Problem jest tylko z pendrivem.
Licznik nadal miga.
Jutro spróbuję odłączyć klemę na 10 minut. Może coś się zresetuje.
Jeśli to nie pomoże to spróbuję znaleźć kogoś z modułem i aplikacją żeby wykonać osiowanie proxy.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to podeślę adres skryptu dzięki któremu można pobrać sobie wersje systemu B&M dla każdego auta w każdej wersji (z mapami, bez, z TomTomem itd).
[ Dodano: 18 Lut 2020 12:21 ]!!Dla potomnych!!Sama wymiana centralki nawet na taką z takim samym P/N nie kończy operacji.
Poza zaktualizowaniem FW do najnowszej wersji, ewentualnego wgrania spolszczenia
KONIECZNE jest wykonanie osiowania proxy!
Podjechałem dzisiaj do ASO Fiata, podłączyli do komputera, zrobili osiowanie proxy.
Przestał migać licznik, wyciszanie w trakcie odtwarzania muzyki z pendrive'a - działa poprawnie.
Automatyczne odtwarzanie muzyki z pendrive'a po załączeniu zapłonu - działa poprawnie.
Automatyczne odtwarzanie muzyki z pendrive'a po uruchomieniu silnika - działa poprawnie.
Poprawnie wyświetla tytuły utworów na wyświetlaczu zegarów.
Telefon działa bez zarzutu.
Centralka zamocowana docelowo, skręcona na śrubki. Kropek znowu gada i rozumie co do niego mówię

I'm content