|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 05:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
SolarGuitar |
#853463 Wysłany:
18 Lip 2020, 18:22; Temat postu: Jaka kostka do radia |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Mikołaj
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam mam problem. Brat kupił swoje pierwsze auto i dostał od właściciela radio clarion cz100er. Ja w swoich autach nigdy nie miałem takiej kostki jak on dlatego nie umiem znaleźć przejściówki a nie chce kupować w ciemno próbując trafić. Kostka od radia w aucie wygląda tak  A ta w radiu tak  Znalazłem coś takiego na allegro czy to może być potrzebna przejściówka? https://allegro.pl/oferta/kostka-iso-ra ... 7157833411
|
|
Góra |
|
 |
|
|
rafisz |
#853465 Wysłany:
18 Lip 2020, 22:14; Temat postu: Re: Jaka kostka do radia |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sound
Województwo: mazowieckie [W]
|
hmm, ta brązowa kostka w samochodzie nie pasuje w tę dolną kostkę w radiu? wydaje mi się że ta w samochodzie to kostka głośnikowa i potrzebne jest jedynie odszukanie kostka zasilającej które powinna pasować w tę górną od radia
|
|
Góra |
|
 |
SolarGuitar |
#853466 Wysłany:
19 Lip 2020, 10:27; Temat postu: Re: Jaka kostka do radia |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Mikołaj
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
|
Kostka pasuje do tej dolnej w radiu jednak radio się nie załącza. Kostka zasilająca powinna również znajdować się w samochodzie? [ Dodano: 19 Lip 2020, 10:27 ]Nie widzę możliwości edycji posta więc przepraszam za dubla ale oto wszystkie kable jakie są w środku. Domyślam się że pozostaje jedynie kupienie kostki i podłączenie ręcznie? Tylko jak to dobrze zrobić 
|
|
Góra |
|
 |
rafisz |
#853476 Wysłany:
19 Lip 2020, 21:01; Temat postu: Re: Jaka kostka do radia |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sound
Województwo: mazowieckie [W]
|
do zasilania powinna być druga kostka, bardzo podobna do tej głośnikowej i jeżeli jej nie ma to trzeba takową kupić i zamontować, ściągnij sobie schemat z sieci, seryjna instalacja w punto 2 jest banalnie prosta więc nie powinno byc problemów po zerknięciu w "mapę", przydałby się najprostszy multimetr nawet taki z marketu za 20 zł, mocno ułatwi identyfikację kabli
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|