|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
erty0203 |
#515217 Wysłany:
27 Paź 2011, 21:35; Temat postu: Poliuretany w PII |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Szymon
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: K-CE Rejestracja: 03 Wrz 2011, Posty: 80
|
Witam szukam informacji na temat zmiany ori gumek na poliuretany, z tego co szukałem to gotowego zestawu nie ma ale czy można coś złożyć to nie wiem. Po zmianie jest różnica w prowadzeniu? jak się to sprawuje w Kropku? a i czy po zostawieniu ori zawiasu i dodaniu poliuretanów utwardzi się coś?
_________________ Jak Żona się dowie co chce zrobić z jej GP to nie będzie zadowolona......................... jeśli ktoś Jej powie
|
|
Góra |
|
 |
|
|
przemas107 |
#515387 Wysłany:
28 Paź 2011, 15:55; Temat postu: Re: Poliuretany w PII |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 27 Gru 2010, Posty: 206 Pomógł: 1
|
Jeżeli nie zamierzasz katować Kropka w KJS czy innych tego typu imprezach to sobie odpuść. Po zmianie zawieszenia na niższe i twardsze plastiki w środku żyją własnym życiem. Wszystko trzeszczy. Przy poliuretanach domyślam się, że będzie jeszcze gorzej. Oczywiście są różne twardości tego ustrojstwa, ale myślę, że jak szaleć to szaleć i tylko te twarde wchodzą w grę. Z mojej strony polecam zmianę zawiechy. Na 100% odczujesz zmiany w prowadzeniu. Mówię to z własnego doświadczenia z przesiadki z serii na tatechnixa -40mm 
|
|
Góra |
|
 |
erty0203 |
#515418 Wysłany:
28 Paź 2011, 17:44; Temat postu: Re: Poliuretany w PII |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Szymon
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: K-CE Rejestracja: 03 Wrz 2011, Posty: 80
|
No no gwincik MTS-a jest w planach na 2012  , czyli poliuretan do jazdy po ulicach jest nieopłacalny?? A na trzaski może rozpórki?
_________________ Jak Żona się dowie co chce zrobić z jej GP to nie będzie zadowolona......................... jeśli ktoś Jej powie
|
|
Góra |
|
 |
przemas107 |
#515649 Wysłany:
29 Paź 2011, 14:18; Temat postu: Re: Poliuretany w PII |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 27 Gru 2010, Posty: 206 Pomógł: 1
|
Ja bym został przy gwincie. Rozpórki jak najbardziej. Ja mam założoną tylko przednią górną i mniej trzeszczy 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|