|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 16:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Krauziak |
#602919 Wysłany:
07 Sie 2012, 23:49; Temat postu: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michal
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: Poza Polską
|
Witam.Czy w Punto Active lub Sporting siedzi sztywniejsze zawieszenie niz w "zwyklych" Kropkach?. Ja posiadam wersje Active Sound na rynek brytyjski i jest bardzo sztywny. Kolega kupil dzis zwyklego Punciaka i jego jest duzo bardziej miekki niz moj . Czy sa miedzy nimi jakies roznice czy jego zawieszenie moze byc zwyczajnie zuzyte?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tazwaly |
#603084 Wysłany:
08 Sie 2012, 19:13; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Easy
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: SM/RP Rejestracja: 11 Lut 2010, Posty: 363 Pomógł: 1
|
Sporting? Może chodzi o HGT. Tak to różnicy nie ma, a chyba na szwecje i tamte regiony były ciut wyższe 
Góra |
|
 |
Krauziak |
#603185 Wysłany:
08 Sie 2012, 22:30; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Moj to jest zwykly 1.2 8v ale z calym pakietem od Sportinga. Brakuje tylko znaczka Sporting i skrzyni "szostki"  . Mojego punciaka nawet nie da sie bujnac,jest tak sztywny,a tamto Punto jest miekkie jak moja byla Laguna. Dodam ze zawieszenie u mnie zdalo przeglad wzrowo 4 tygodnie temu. Moze ktos cos dokladal ?:) Po zakretach roznica jest ogromna,moje jedzie jak przyklejone i mozna wchodzic w luki bez spuszczania nogi z gazu, u ojca trzeba zwalniac,mimo ze zawieszenie zachowuje sie poprawnie
|
|
Góra |
|
 |
Krauziak |
#603500 Wysłany:
10 Sie 2012, 14:05; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Z tego co wyczytalem na forum to werjsa sporting i go ma fabryczne nizsze zawieszenie? Moj jest jakby angielskim odpowiednikiem go bo ma to co sporting procz silnika 
|
|
Góra |
|
 |
mlody694 |
#603534 Wysłany:
10 Sie 2012, 16:42; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 01 Maj 2011, Posty: 45
|
Ja posiadam wersję Sporting i mogę potwierdzić że te wersje szły oryginalnie z obniżonym i usztywnionym zawieszeniem. Są oryginalnie inne amortyzatory i sprężyny w stosunku do podstawowych wersji.
_________________ Fiat Punto II 1.2 16v SPORTING - i można poczuć ducha włoskiej motoryzacji. Bella Vita Italia... http://fiatpunto.com.pl/topic37239.html
|
|
Góra |
|
 |
Krauziak |
#603542 Wysłany:
10 Sie 2012, 17:29; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
NIe jest mega niski ,ale sztywny jak cholera  . Kazda nawet najmniejsza dziure czuc,chcialem pakowac gwint ,ale pierwszych 2tys km odpuscilem 
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#603601 Wysłany:
10 Sie 2012, 22:56; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Active i GO! z innym zawiasem? W życiu. Active to pierwsza wersja po golasie, a GO! to coś jak Sound z poprzednich oznaczeń modeli. Krauziak napisał(a): Moj to jest zwykly 1.2 8v ale z calym pakietem od Sportinga. Brakuje tylko znaczka Sporting i skrzyni "szostki"  I silnika 80KM, więc do sportinga temu daleko.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
EGONZGIERZ |
#603647 Wysłany:
11 Sie 2012, 09:38; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Linea
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Emotion
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 14 Lis 2011, Posty: 149 Pomógł: 1
|
mlody694 napisał(a): Ja posiadam wersję Sporting i mogę potwierdzić że te wersje szły oryginalnie z obniżonym i usztywnionym zawieszeniem. Są oryginalnie inne amortyzatory i sprężyny w stosunku do podstawowych wersji. Dokładnie ponadto sporting i Hgt posiadają bardziej ujemne kąty pochylenia kół / \ , i każdy sporting ma troszkę niższe zawieszenie (jeśli jest oryginalne) niż zwykłe punto
_________________ Miłośnik samochodów włoskich.
|
|
Góra |
|
 |
Krauziak |
#603705 Wysłany:
11 Sie 2012, 15:06; Temat postu: Re: Roznice w zawieszeniu w roznych wersjach Punto. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
domin45670 napisał(a): Active i GO! z innym zawiasem? W życiu. Active to pierwsza wersja po golasie, a GO! to coś jak Sound z poprzednich oznaczeń modeli. Krauziak napisał(a): Moj to jest zwykly 1.2 8v ale z calym pakietem od Sportinga. Brakuje tylko znaczka Sporting i skrzyni "szostki"  I silnika 80KM, więc do sportinga temu daleko. ActiveSound kolego jest to wersja z pelna elektryka,wnetrzem,zawieszem i body od sportinga  .Wychodzilo tylko na rynek uk EDIT Wlasnie wyczytalem na angielskich forach ze nazywa sie to active sport i rozni sie silnikiem tylko ze wzgledu na grupe ubezpieczeniowa  .
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|