|
Obecny czas: 27 Sty 2026, 21:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Pepcio |
#347856 Wysłany:
23 Mar 2010, 08:34; Temat postu: Estiva B&M przerabiamy audio? |
|
 |
| Puntomaniak |
Miejscowość: Piekary Śląskie Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 52
|
|
Witajcie.
Pytałem już w innym wątku o możliwości podłączenia wzmacniacza itp, ale muszę się upewnić zanim kupię kilka gratów, więc napiszcie proszę :
- Czy do oryginalnego radia (Grundig) z wersji B&M da się podłączyć wzmacniacz, jeśli tak to ile wyjść RCA posiada złącze w radiu i jak je ,,wydobyć'' (złączka, przejściówka itp)
- Czy w przypadku braku takiej możliwości (np: ślepe piny w radiu) wymiana samych głośników przednich przyniesie jakiś w miarę zadowalający efekt, fabryczne grają czysto, ale dość szybko dochodzi do zniekształceń , buczenia, charczenia co okropnie mnie irytuje. Bardzo słabo wypada bas. Czy ktoś z Was wymieniał przód na inny zestaw ? Jakie efekty? Zależy mi na tym aby można było tweetery zostawić w oryginalnym miejscu.
- Czy wymieniając radio na poza fabryczne można zachować pełną funkcjonalność B&M? Jeśli tak to na co zwracać uwagę kupując sprzęt? Jakieś specyficzne funkcje musi obsługiwać? Jeśli już sie na to zdecyduję będzie to Pioneer lub Alpine.
Z góry dziękuję za informacje.
_________________ GP Estiva Blue&Me - nigdy więcej tego bubla!
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
Yacek |
#348163 Wysłany:
23 Mar 2010, 23:34; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
witam,
tu masz tylne wyjścia radia. wzmacniacz podłączasz tam gdzie jest booster.

_________________ GP. MY2008
|
|
| Góra |
|
 |
|
Pepcio |
#348238 Wysłany:
31 Mar 2010, 22:53; Temat postu: |
|
 |
| Puntomaniak |
Miejscowość: Piekary Śląskie Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 52
|
Czyli generalnie jedno wyjście RCA mamy do dyspozycji, czy się mylę?
W takim razie czas kupić sprzęt.
Dziękuje
Yacek napisał(a): witam, tu masz tylne wyjścia radia. wzmacniacz podłączasz tam gdzie jest booster.  [ Dodano: 31 Mar 2010 21:53 ]Czy ktoś z Was wymieniał same głośniki przednie na coś innego lepszego? Jakieś utrudnienia? Słyszałem iż w GP dość płytkie muszą być bo mało miejsca jest. Jakieś pozytywne efekty wymiany? Generalnie brakuje mi basu, czystość dźwięku jest przyzwoita.
A może lepiej by było zainwestować w pożądne głosniki przednie + oryginalny subwofer? Co radzicie?
_________________ GP Estiva Blue&Me - nigdy więcej tego bubla!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|