witam wszystkich
niecałe dwa tygodnie temu zostałem posiadaczem (jeszcze nie wiem czy szczęśliwym - okaże się) punto II 1,9 JTD, autko całkiem fajne w sam raz na moje niewygórowane jeszcze potrzeby (prawko mam od niedawna) ale mam z nim parę problemów. Właściwie sam sobie jestem winien że nie sprawdziłem wszystkiego przed kupnem ale zauroczył mnie ten samochodzik i uznałem że skoro rdzy brak, silnik chodzi równo a mechanik mówi że zawieszenie jest ok i w ogóle autko jest ok to warto je kupić. Ale wróćmy do problemów:
1. brak nawiewu, tzn. przy włączeniu dmuchawy słychać że powietrze jest tłoczone tyle że go nie czuć, w aucie robi się gorąco bądź zimno w zależności od ustawienia pokrętła ale przy "4" powinno rwać włosy z głowy a tu nic, obawiam się że gdzieś tam obluzował się jakiś wężyk ale nie mam pojęcia gdzie zajrzeć i czego szukać.
2. wycieraczki - a właściwie ich dziwna praca, gdy włączam je to wygląda to tak jakby nie miały siły ślizgać się po szybie, ich praca jest przerywana i sprawiają wrażenie jakby miały zaraz stanąć, ale wystarczy że popracują około minuty i dłużej i wszystko jest ok, odpalam je znowu i znowu jest problem i tak w kółko, dodam że przy spryskiwaczach działają ok.
sorki za przydługi post ale może ktoś tak miał i wie o co chodzi
pozdrawiam
ps. czy 650zl za wymianę rozrządu wraz z pompą wody to przesada czy ceny tak powariowały (w ASO chcieli 1200)

(sam nie wymienię, nie znam się)