|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 10:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
roy61 |
#90562 Wysłany:
11 Lut 2008, 01:57; Temat postu: foto -> objaw przeciekającej nagrzewnicy ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Oświęcim - okolice Rejestracja: 10 Lut 2008, Posty: 23
|
Czy to wyciekajacy plyn z nagrzewnicy ??
a co za tym idzie moze byc to przyczyna szybkiego ubywania plynu chlodniczego ??
Dodam ze u mnie na wycieraczce jest suchutko a na fotelu pasazera (foto) rzadko kto siedzi i to mokre to napewno nie czynnik ludzki  tylko czynnik samochodowy 
_________________ Punto I 75 SX + LPG
95r / 195k
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BobMF |
#90570 Wysłany:
11 Lut 2008, 04:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
jeśli nie masz dziurawej wycieraczki to raczej nie to, bo z góry nie powinno się lać, coś tam się komuś tłustego lub lepkiego wylało i tyle.
Sprawdź czy nie masz mokro pod wycieraczką...
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
BzzQ |
#90585 Wysłany:
11 Lut 2008, 09:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 268
|
Nadmierne ubytki płynu. Jak masz gaz to normalne. Jak nie to sprawdź UPG. Z nagrzenicy jak by ci sie lało to byś czuł, płyn chłodzący ma taki dość specyficzny zapach, a lał by sie pewnie gdzieś ze środkowej konsoli...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
|
|
Góra |
|
 |
roy61 |
#90597 Wysłany:
11 Lut 2008, 10:13; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Oświęcim - okolice Rejestracja: 10 Lut 2008, Posty: 23
|
Tak mam gaz ale mialem nadzieje ze to dlatego mi ubywa płynu.. i to raczej nie jest normalne jak ktos ma gaz;) bo wczesniej mi tak plyn nie lecial w dol.. jeszcze posprawdzam dzieki za pomoc
_________________ Punto I 75 SX + LPG
95r / 195k
|
|
Góra |
|
 |
darf |
#104574 Wysłany:
19 Mar 2008, 08:19; Temat postu: nagrzewnica |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Nysa Rejestracja: 02 Mar 2008, Posty: 59
|
przeciekajacą nagrzewnicę najlepiej poznać po dziwnym zapachu ktory znacznie sie nasila po tym jak auto - po rozgrzaniu silnika - stało przez np pól godziny i zostało ponownie uruchomione. Wtedy skoncentrowane opary płynu uderzają w nos , przy czym podczas jazdy ciągły przepływ powietrza " rozcieńcza" opary i znowu czuć je słabo ( albo wogule) 
_________________ Punto 1,25 60SX ( sprzedam skrzynię )
|
|
Góra |
|
 |
jaclub |
#104595 Wysłany:
19 Mar 2008, 09:25; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 16 Mar 2008, Posty: 12
|
witam, u mnie jest bardzo mokro pod wycieraczką, zarówno u kierowcy jak i u pasażera, napewno nie jest to płyn, ponieważ nie mam ubytków i nie czuć płynem, napewno nie ma jakieś dziury od strony podwozia, co to może być?
|
|
Góra |
|
 |
darf |
#104799 Wysłany:
19 Mar 2008, 20:50; Temat postu: nagrzewnica |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
nie ma rady - trzeba auto wysuszyć - wstawić do garażu ( o ile mozliwe) i pojezdzić na suchej drodze i wtedy zobaczyć czy woda się pokazuje. mozna też sprobować odkręcić wycieraczki i zdiąć ten plastikowy czarny element ktory przykręcony jest 8 wkrętami i zobaczyć ( była może szyba wymieniana?) czy szyba była prawidłowo wklejona. 
|
|
Góra |
|
 |
jaclub |
#104819 Wysłany:
19 Mar 2008, 22:18; Temat postu: Re: nagrzewnica |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 16 Mar 2008, Posty: 12
|
darf napisał(a): nie ma rady - trzeba auto wysuszyć - wstawić do garażu ( o ile mozliwe) i pojezdzić na suchej drodze i wtedy zobaczyć czy woda się pokazuje. mozna też sprobować odkręcić wycieraczki i zdiąć ten plastikowy czarny element ktory przykręcony jest 8 wkrętami i zobaczyć ( była może szyba wymieniana?) czy szyba była prawidłowo wklejona. 
hmm, szyba była wymieniana na 100% sugerujesz że jest źle założona?, jutro sprawdzam być może, bo wydaje mi się że to leje gdzieś z góry, bo wykładzina jest z góry mokra!!dzięki za podpowiedź
|
|
Góra |
|
 |
darf |
#105247 Wysłany:
21 Mar 2008, 08:56; Temat postu: nagrzewnica |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
mozliwe jest rownież ze w kanale wentylacyjnym - znajdujacym sie pod tym czrną osłoną - nazbierało sie jakiś paprochów i woda nie ścieka ( ja gdy tam pierwszy raz zajrzałem to była tam kupa liści ) 
|
|
Góra |
|
 |
xspeed99 |
#105419 Wysłany:
21 Mar 2008, 17:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gostynin Rejestracja: 25 Sty 2008, Posty: 318
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|