|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kodako |
#105536 Wysłany:
21 Mar 2008, 21:05; Temat postu: Położenie wskazówki benzyny |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 10 Sty 2008, Posty: 637
|
Otóz jak napisałem w temacie mam problem z wskazówką wskazującą ilość benzyny. Wskazówka dziwnie sie zachowuje niekiedy podczas jazdy jest w stanie spać tak jak gdyby auto było wyłączone, później tak skacze dziwnie, nie umie ustac w miejscu. Co to może byc 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Juras |
#105566 Wysłany:
21 Mar 2008, 21:37; Temat postu: |
|
|
Może to być uszkodzony, wyrobiony uklad rezystancyjny przy pompie paliwa. Ja mam nową pompę i jak jadę w zakręcie w prawą stronę to paliwko casem z 3/4 spada mi na rezerwę i odwrotnie w drugą stronę.
|
|
Góra |
|
 |
sebo |
#105567 Wysłany:
21 Mar 2008, 21:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Ola i Sebek
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: warszawa Rejestracja: 14 Mar 2008, Posty: 49
|
witaj mi są znane dwie przyczyny 1 to pływak w zbiorniku ale raczej on nie powodował by skakania wskazówki więc stawiam na ten drugi że najprawdopodobniej masz gdzieś zwarcie na przewodach odpowiedzialnych za wskaznik paliwa na sam początek zajrzyj na wsuwki przy zbiorniku czy nie są
zaśniedziałe
|
|
Góra |
|
 |
Kodako |
#105746 Wysłany:
22 Mar 2008, 01:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Zapomniałem jeszcze dodać ze np jak rano po nocy odpale silnik i jest zimny to pokazuje mniejsza ilość paliwa, a jak już przejade kilka kiometrów i auto sie zagrzeje to wskazówka idzie do góry o kilka milimetrów, a benzyny nie przybyło 
|
|
Góra |
|
 |
raxon |
#106015 Wysłany:
22 Mar 2008, 15:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
Kodako napisał(a): Zapomniałem jeszcze dodać ze np jak rano po nocy odpale silnik i jest zimny to pokazuje mniejsza ilość paliwa, a jak już przejade kilka kiometrów i auto sie zagrzeje to wskazówka idzie do góry o kilka milimetrów, a benzyny nie przybyło 
u mnie tez tak jest  a żółty komornik sie nigdy nie swieci, paliwa braknie a sie nie zaświeci  ale mnie wiecej pokazuje ile jest paliwa 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
Ja_szczur |
#106019 Wysłany:
22 Mar 2008, 15:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
raxon napisał(a): Kodako napisał(a): Zapomniałem jeszcze dodać ze np jak rano po nocy odpale silnik i jest zimny to pokazuje mniejsza ilość paliwa, a jak już przejade kilka kiometrów i auto sie zagrzeje to wskazówka idzie do góry o kilka milimetrów, a benzyny nie przybyło  u mnie tez tak jest  a żółty komornik sie nigdy nie swieci, paliwa braknie a sie nie zaświeci  ale mnie wiecej pokazuje ile jest paliwa 
Jeżeli nigdy się nie świeci żyd to pewnie żaróweczka do wymiany. U mnie jak się nie świeciła to zmieniłem i teraz się świeci i to tak że aż oczy bolą i w ogóle głowa, bo trzeba jechać i kasę oddać  .
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
Kodako |
#106334 Wysłany:
22 Mar 2008, 23:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
U mnie żaróweczka świeci tylko ta wskazówka jest jakaś felerna 
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#106343 Wysłany:
23 Mar 2008, 00:03; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|