|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 15:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 16 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lotos |
#10975 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:36; Temat postu: Punto I kontra mróz |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 04 Sty 2007, Posty: 817
|
Jest to 1 zima kiedy miałem problem z otwieraniem auta gdy jest mróz. Niestety drzwi zachodzace na dach ladnie wyglądają ale w czasie mrozów ciężko takie drzwi otworzyc. Nawet w maluchu nie miałem problemu w zimie z otwarciem drzwi. Probowałem kilku smarow do uszczelek ale i tak nic to nie pomaga. Jak przymarza tak przymarza
aha wchodziłem 4 razy przez bagaznik do kropki
Vectra A ma taki sam problem 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Grzyws |
#10977 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:37; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 23 Cze 2006, Posty: 1324
|
Jak ja się cieszę że mam garaż 
_________________ Anonima Lombarda Fabricca Automobili
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#10982 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Grzyws napisał(a): Jak ja się cieszę że mam garaż 
cwaniaczek  ale z astrą nie mam problemu 
|
|
Góra |
|
 |
Grzyws |
#10983 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:43; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 23 Cze 2006, Posty: 1324
|
Jak jeszcze mieliśmy Cienkiego to notorycznie zamarzał ręczny.
Wystarczyło 10 minut, gdy auto stało na dworze i nie dało się odblokować tylnych kół...
Wiele razy trzeba było zostawiać auto u znajomych i wracać autobusem 
_________________ Anonima Lombarda Fabricca Automobili
Fan włoszczyzny
|
|
Góra |
|
 |
Pitersen |
#10984 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kępno Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 483
|
Lotos napisał(a): aha wchodziłem 4 razy przez bagaznik do kropki Vectra A ma tak isa mproblem
Mi tylko raz przymarzł zamek, ale z prawej strony dało sie otworzyć, kumpel do golfa tez kilka razy juz wchodzil przez bagaznik 
_________________ Fiat Punto I SX 1.2 8V 60 KM 5D czarna rakieta
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#10988 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Pitersen napisał(a): Lotos napisał(a): aha wchodziłem 4 razy przez bagaznik do kropki Vectra A ma tak isa mproblem Mi tylko raz przymarzł zamek, ale z prawej strony dało sie otworzyć, kumpel do golfa tez kilka razy juz wchodzil przez bagaznik 
hyhyhy ale sam wiesz że głupio to wyglada jak wychodzisz z pracy wszyscy normalnie wsiadajado auta i tylko posiadacz kropki wsiada przez bagaznik buhahahahahahaha 
|
|
Góra |
|
 |
Pitersen |
#10989 Wysłany:
04 Mar 2007, 21:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kępno Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 483
|
Lotos napisał(a): hyhyhy ale sam wiesz że głupio to wyglada jak wychodzisz z pracy wszyscy normalnie wsiadajado auta i tylko posiadacz kropki wsiada przez bagaznik buhahahahahahaha
Ja kumplowi pomagalem jeszcze kiedys wchodzic jak stał obok mnie  ludzie sie patrza jak na jakies niedorozwiniętych :] i myślą ze jacyś złodzieje-amatorzy 
_________________ Fiat Punto I SX 1.2 8V 60 KM 5D czarna rakieta
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#11020 Wysłany:
04 Mar 2007, 22:27; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
BTW złodziei amatorów...
Tico można było zamknąć bez kluczyka, wciskając bolec i przy zamykaniu drzwi podnosząc klamke. No i czasami zdarzało się, że ojczulek zatrzasnął kluczyk wewnątrz!  Wówczas brał jakiś patyk i grzebiąc odpowiednio między uszczelką a szybą, otwierał drzwi... To wyglądało podobnie jak włażenie przez bagażnik, a najlepsze że ten patyk mieliśmy zawsze w pobliżu - schowany pod tablicą rejestracyjną - ot tak na wszelki wypadek... 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
Moskit |
#11056 Wysłany:
04 Mar 2007, 23:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
A ja kupilem silikon do uszczelek, spryskalem raz i tak przymarzlo, drugim razem popryskalem duzo i nie wycieralem odczekalem chwile i nie bylo problemow z wchodzeniem do kropka
|
 |
Lutek |
#12255 Wysłany:
09 Mar 2007, 21:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
to ja sie pochwale niekonwencjonalna metoda a dokladniej na olej roslinny. olej na szmatke a potem aldnie wciera w uszczelka:) no i juz mogle bez problemu nocowac kropka na mrozie
_________________ Punto 1 1,2(jedno punktowy wtrysk 60Km) 93rocznik 140000km. 3 dzwi.
|
|
Góra |
|
 |
Lotos |
#12368 Wysłany:
10 Mar 2007, 14:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Lutek napisał(a): to ja sie pochwale niekonwencjonalna metoda a dokladniej na olej roslinny. olej na szmatke a potem aldnie wciera w uszczelka:) no i juz mogle bez problemu nocowac kropka na mrozie
ooo ciekawy pomysł. Musze zapamietać na przyszłą zime 
|
|
Góra |
|
 |
cierpliwy |
#77874 Wysłany:
04 Sty 2008, 19:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: ELC ŁÓDZKIE Rejestracja: 26 Cze 2007, Posty: 25
|
czesc. ja mam inny problem a mianowicie co zrobic z przymarzajaca szyba w prowadnicy?prowadnice spryskane silikonem w sprayu juz nie raz a i tak szyba ma klopoty z opuszczaniem na mrozie:)jakies rady?pozdrawiam
_________________ Punto MK1 1.2 75 ELX 5d + LPG
|
|
Góra |
|
 |
Misfit |
#77989 Wysłany:
04 Sty 2008, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 25 Paź 2007, Posty: 96
|
Z miesiąc temu przeżywałem pierwszy w swojej karierze posiadacza samochodu atak zimy, dobrze, że mam centralny, bo wówczas bym nie wyjechał- od strony pasażera drzwi przymarzły do uszczelki, a od strony kierowcy zamarzł zamek  A w tylnej klapie zamek mi nie działa, był tak usyfiony, że żaden środek mechaniczny ani chemiczny nie pomógł, ale przynajmniej zapadka jest na swoim miejscu już.
W tym samym dniu kupiłem na najbliższej stacji paliw odmrażacz do zamków i silikon w spray'u do uszczelek. Psiknąłem odmrażaczem do zamka kierowcy- od razu puściło, na przyszłość psiknąłem też do pozostałych- ponoć również ZAPOBIEGA zamarzaniu, silikonem bogato spryskałem uszczelki w drzwiach, a nawet pod klapą bagażnika, niczego nie wycierałem, nawet nie brałem tego pod uwagę.
Od tamtego czasu nie miałem żadnych problemów.
cierpliwy napisał(a): czesc. ja mam inny problem a mianowicie co zrobic z przymarzajaca szyba w prowadnicy?prowadnice spryskane silikonem w sprayu juz nie raz a i tak szyba ma klopoty z opuszczaniem na mrozie:)jakies rady?pozdrawiam
Jak sobie w autku zagrzejesz, to Ci wszystko puści.
Ja prowadnice porządnie ubrabrałem smarem na dzień dobry więc być może to też ma wpływ na to, że po zwiększeniu temperatury wewnątrz pojazdu mogę już opuszczać szyby. Ja mam elektryczne, ale korbka Ci chyba nie zamarza 
_________________ Punto 6 Speed '94.
http://fiatpunto.com.pl/topic5460.html
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#78049 Wysłany:
05 Sty 2008, 00:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
racja z tymi drzwiami w kropku,przymarazją na górnej uszczelce przy dachu,ja nasmarowałem silikonem w spray`u i wazeliną techniczną,z przymarazniem uszczelek problemu juz nie ma 
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#78074 Wysłany:
05 Sty 2008, 01:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
ja posmarowałem tylko wazeliną techniczną i dziś miałem problem 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
cierpliwy |
#78298 Wysłany:
05 Sty 2008, 18:14; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: ELC ŁÓDZKIE Rejestracja: 26 Cze 2007, Posty: 25
|
korbka nie zamarza bo to elx 
_________________ Punto MK1 1.2 75 ELX 5d + LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 16 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|