|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
karma-zyn |
#116455 Wysłany:
18 Kwi 2008, 22:17; Temat postu: Schowek na okulary by Yaboll -zamontowane i lekko poprawione |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Szczytno Rejestracja: 29 Wrz 2007, Posty: 36
|
Wreszcie dostałem zapinki do uchwytu pasażera i mogłem się zabrać do założenia schowka z Corsy (opis na http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/okulary.htm). Po założeniu przeszkadzały mi trochę dziury po zaślepkach które zostały powyżej krawędzi schowka. Jedną z zaślepek przeciąłem na pół i przykleiłem klejem na ciepło z pistoletu.
Wrzucam foto - może się przyda

_________________ Punto I 55S 3D
Ostatnio edytowany przez karma-zyn, 19 Kwi 2008, 17:01, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Matius |
#116466 Wysłany:
18 Kwi 2008, 22:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Mateusz
Samochód: Stilo
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ŁÓDŹ Rejestracja: 31 Sie 2007, Posty: 58
|
Super to wyszło czy mozesz podać koszta tej operacji
i co do tego potrzebne jest domyslam sie ze schowek od corsy oraz metalowe blaszki...jak je dostałes??
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
karma-zyn |
#116486 Wysłany:
18 Kwi 2008, 22:52; Temat postu: Koszt całkowity 46 zł |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
38 pln - schowek z przesyłką, kupione od użytkownika Belafonte z allegro, można wyrwać używkę taniej
8pln - 2x zapinka kupiona w ASO (sprzedali taniej bo długo ściągali, normalnie to chyba 6,5 sztuka)
dwóch kapek kleju z klejarki to nie liczę
Koszt całkowity 46 zł
|
|
Góra |
|
 |
jak |
#118368 Wysłany:
23 Kwi 2008, 20:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jacek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Wieruszów Rejestracja: 11 Lip 2007, Posty: 210 Pomógł: 1
|
Mam zamiar zamontować u siebie taki schowek tylko mam mały dylemat, od strony kierowcy nie mam zaślepek na uchwyt i nie wiem za bardzo jak bym miał ten schowek zainstalować. Myślałem nad tym żeby kupić w markecie budowlanym takie małe kołki rozporowe, które są przeznaczone do płyty gipsowej. Przewierca się otwór wkłada kołek i przy skręcaniu kołka nie zwiększa on swojej grubości tylko się spłaszcza. Może ktoś ma inny pomysł na zamontowanie. Proszę o poradę.
_________________ PUNTO II 1,2 8V 60 KM 2002
|
|
Góra |
|
 |
karma-zyn |
#119101 Wysłany:
25 Kwi 2008, 22:53; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Jak coś jest do płyty gipsowej to nie jest do blachy - jak już chcesz na partyzanta montować to po prostu użyj blachowkrętów.
Moja propozycja: odepnij tapicerkę i zobacz czy są prostokątne otwory w blacharce w miejscu gdzie powinna być cykorłapka. Jak będą otwory to kupujesz zapinki, wycinasz otwory w podsufitce, i przykręcasz schowek.
PS: żeby odchylić podsufitkę musisz odkręcić osłonę słupka(1 wkręt) i osłonę przeciwsłoneczną (2 wkręty), ewentualnie dalej zdjąć klosz lampki, drugą osłonę przeciwsłoneczna, odkręcić drugi słupek i cykorłapkę pasażera - podsufitka mocno sie uchyli i na pewno jej nie uszkodzisz.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|