|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Candy Cane |
#117784 Wysłany:
22 Kwi 2008, 12:24; Temat postu: Problem z półką ... |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: 125
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: Elektryczny
Wersja: Go!
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Kociuchowice Rejestracja: 05 Wrz 2007, Posty: 296
|
Problem wygląda tak, ze po zamontowaniu głośników w tylnej półce przy jeździe po naszych wspaniałych drogach, tłucze się, co dość bardzo denerwuje.
Głośniki są bardzo ciężkie, oto ich zdjęcie http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_47e3e5a2668ba8671.jpg
Dodam, ze prócz tego "skakania" na dziurach, gdy zamykam klapę bagażnika polka tak jakby wystaje minimalnie w tył i dobijana jest przy zamykaniu klapy do środka.
Myslalem o zakupie gum na klape od wewnątrz które trzymałyby polke po zamknieciu. (rozwiazanie z golfa 4)
Darujmy sobie również posty; "pogłośnij sobie radyjo to nie będziesz słyszał" czy tez; "sprawdź czy dobrze osadziłeś półkę na swoim miejscu"
Będę wdzięczny za pomoc, bo sam z tym sie uporać nie mogę to i Was pomęczę 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lisu |
#117941 Wysłany:
22 Kwi 2008, 19:40; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 15 Kwi 2008, Posty: 87
|
|
Góra |
|
 |
Dela |
#117960 Wysłany:
22 Kwi 2008, 20:20; Temat postu: |
|
 |
Swój chłop |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 27 Wrz 2007, Posty: 930
|
Candy Cane kup sobie kilkadziesiąt cm uszczelki do drzwi (tak, do zwykłych drzwi w mieszkaniu/domu). Przyklej ją na plastik, na którym osadzona jest półka. <yślę że powinno pomóc
BTW nie masz tam takich kawałków gumy pod półką? jak swoje głośniki zamontowałem, to myślałem że półka będzie mi brzęczeć, okazało się że są tam wyżej wymienione gumy i problemów żadnych nie ma 
_________________ Grafitowy Mk1 1.1S (LPG) '98 <- zapraszam Pomarańczowy Mk2 1.2 16V ELX '00 <- zapraszam
|
|
Góra |
|
 |
Rafalinek |
#117976 Wysłany:
22 Kwi 2008, 20:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Candy Cane napisał(a): Darujmy sobie również posty; "pogłośnij sobie radyjo to nie będziesz słyszał" czy tez; "sprawdź czy dobrze osadziłeś półkę na swoim miejscu"
A jednak bym Ci poradził sprawdzić, czy dobrze ją włożyłeś (napisałeś że Ci wystaje w tył), bo ona musi wskoczyć w swoje miejsce (takie plastikowe zaczepy chyba na gumach, nie pamiętam dokładnie). Trzeba ją dość mocno popchnąć w kierunku kanapy. Pozdro, mam nadzieję że poskutkuje 
|
|
Góra |
|
 |
BARTEKcoupe |
#117979 Wysłany:
22 Kwi 2008, 20:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bartek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Skarżysko Kamienna Rejestracja: 23 Mar 2008, Posty: 1138
|
Nie mam problemu ze ''skakaniem'' półki ale może brak ci jest tych gum na których leży półka(jest ich 4). Problem z zahaczaniem półki o klapę przy zamykaniu się pojawił ale nie przeszkadza to w ogóle w użytkowaniu. [ Dodano: 22 Kwi 2008 19:44 ]Rafalinek napisał(a): Candy Cane napisał(a): Darujmy sobie również posty; "pogłośnij sobie radyjo to nie będziesz słyszał" czy tez; "sprawdź czy dobrze osadziłeś półkę na swoim miejscu"
A jednak bym Ci poradził sprawdzić, czy dobrze ją włożyłeś (napisałeś że Ci wystaje w tył), bo ona musi wskoczyć w swoje miejsce (takie plastikowe zaczepy chyba na gumach, nie pamiętam dokładnie). Trzeba ją dość mocno popchnąć w kierunku kanapy. Pozdro, mam nadzieję że poskutkuje 
półka się nagięła pod ciężarem głośników i dlatego zachcza  sądze że skoro to napisał to wie jak się wkłada półke 
_________________ Punto GT 1.4 8v+ >>>Punto GT 2.0 16vt+ >>>>Punto GT 1.6 8v+
|
|
Góra |
|
 |
Candy Cane |
#117987 Wysłany:
22 Kwi 2008, 20:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
BARTEKcoupe napisał(a): Nie mam problemu ze ''skakaniem'' półki ale może brak ci jest tych gum na których leży półka(jest ich 4). Problem z zahaczaniem półki o klapę przy zamykaniu się pojawił ale nie przeszkadza to w ogóle w użytkowaniu.
Mi również to nie przeszkadza, choć może czasami trzeba mocniej trzasnąć aby nie odskoczyła.
Co do tych gum, muszę sie rozglądnąć za takimi bo niestety, - nie posiadam w tym miejscu takowych
Rafalinek, dzięki za pomoc, jednak jak już pisałem ... darujmy sobie. Zanim zadaje pytanie na forum to sprawdzam wiele możliwości bo po co później czytać 100tyś. razy to samo
Dzięki za rady, jak zrobię i zadziała dam znać
|
|
Góra |
|
 |
Rafalinek |
#117993 Wysłany:
22 Kwi 2008, 20:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
hmm no to faktycznie muszą być bardzo ciężkie te głośniki. Ja mam też dosyć ciężkie w półce, ale wszystko jest ok...
|
|
Góra |
|
 |
dzana |
#118063 Wysłany:
22 Kwi 2008, 22:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bochnia Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 393
|
Dela napisał(a): Candy Cane kup sobie kilkadziesiąt cm uszczelki do drzwi (tak, do zwykłych drzwi w mieszkaniu/domu). Przyklej ją na plastik, na którym osadzona jest półka. <yślę że powinno pomóc Smile
Candy Cane az boje sie odezwac ale jednak  te uszczelki mam polozone po bokach polki ale to i tak nic nie dalo i dalej stukalo  w koncu przykleilam sobie tasma dwustronna wiekszy kawalek takiej gabki na ten plastik ktory jest na klapie bagaznika i pomoglo , tyle ze jak zamykam bagaznik to podnosze polke zeby osiadla na tej gabce, gdyz moja polka nie jest zahaczona o sznureczki tylko sobie swobodnie lezy 
_________________ Punto 1,2 ELX 75 KM, 1996 benzyna +Lpg
----------------------------------------------------
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
|
|
Góra |
|
 |
szyna |
#118736 Wysłany:
24 Kwi 2008, 22:09; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 21 Kwi 2008, Posty: 21
|
Witam!
Może nikt mnie nie zlinczuje jak podepnę się pod temat i zapytam o kilka spraw związanych z głośnikami w półce:
1)
Co tam macie za sprzęt w półce? Czym jest uzupełniony (radio, dodatkowe nagłośnienie). I jakie są wasze odczucia akustyczne? Krótka opinia mile widziana
2)
Sami montowaliście czy powierzyliście montaż jakiejś wykwalifikowanej jednostce (jakiś sklep car-audio czy coś)
3)
Czy macie zamaskowane głośniki w półce przed amatorami cudzej własności czy po prostu macie gdzieś tylnią szybę
Ja jak na razie męcze się na oryginalnym nagłośnieniu i kasetowcu
Ale w niedalekiej przyszłości przymierzam się do jakiegoś upgrade'u 
|
|
Góra |
|
 |
Candy Cane |
#118750 Wysłany:
24 Kwi 2008, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
szyna, myślę ze ten post nadaje sie jako nowy temat. Bardzo fajny, choć poszukaj czy takiego już nie bylo. Jesli nie, załóż nowy, sam zapewne cos napisze.
Co do reszty,
Kochani ... stawiam wszystkim
po faworku
Do Dzany to chyba z kwiatami sie muszę wybrać. Podziękuję w inny sposób.  Gąbki takiej mam pełno pod ręką, wiec ją dziś wykorzystałem, choć pewnie chłopcy w pracy sie metrów nie doliczą
Idealnie, nic sie nie tłucze, puka, stuka
|
|
Góra |
|
 |
szyna |
#118760 Wysłany:
24 Kwi 2008, 22:46; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 21 Kwi 2008, Posty: 21
|
Już założyłem temat...  ale coś ucichł
Nawet kilka osób podzieliło się cennymi spostrzeżeniami - jednak czym więcej informacji tym bardziej obiektywnie można na to spojrzeć.
W ankiecie do mojego tematu wyszło że większość (75% ankietowanych) w ogóle by nie kupiła głośników eliptycznych
Widząc, że problem z głośnikami w półce to zapytałem
Wszystkich chętnych podzielić się własnymi doświadczeniami zapraszam
http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?p=117825#117825
Wszelkie opinie mile widziane
Zaraz dodam tam interesujące mnie pytania - żeby nie robić tutaj bałaganu!
Sorka za OT. 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|