|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 10:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
manjag |
#124032 Wysłany:
10 Maj 2008, 22:14; Temat postu: Punto nie odpalało:/ |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Jarocin Rejestracja: 03 Lis 2007, Posty: 6
|
Witam:)
Chciałbym podsunąć pewną sugestie osobom, które nie mogą odpalić swojego Kropka.
Otóż od jakiegoś czasu, mój kropek potrzebował kilkukrotnej próby odpalenia , żeby zaskoczył. Rozrusznik nie kręcił, a przy przekręceniu kluczyka robił pstryk i takie samo pstryk robił gdy wracałem kluczykiem do pozycji, w której świecą się kontrolki. Tak więc pomyślałem, że wina leży w rozruszniku. Wymieniłem elektromagnes i bendix. Wymieniłem i... problem dalej się powtarzał. Coś mnie jednak tchnęło i połączyłem rozrusznik przewodem z akumlatorem, gdy kluczyk był na pozycji, o której pisałem wcześniej i samochód odpalił. Pomyślałem sobie "co jest do ******"? Sprawdziłem przewody i wszystko było ok. Dlatego pomyślałem sobie, że wina może leżeć w stacyjce. Dałem ją mojemu ojcu i powiedział, że rzeczywiście nie jest z nią dobrze. Dlatego kupiłem nową i wszystko pięknie gra:) Mam nadzieje, że komuś pomoże moja sugestia, dość ogólna, ale nie jestem mechanikiem... ja tylko kocham swojego Kropka:)
Pozdrawiam:)
_________________ Fiat Punto 1.2 75KM SX
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#124039 Wysłany:
10 Maj 2008, 22:17; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|