Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Coś odcina zapłon Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
czech22
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 270
Tematy: 8

Post #118245 Wysłany: 23 Kwi 2008 13:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zwróć uwagę czy na nierównościach częściej się wyłącza. To będzie sprawa elektryczna , nie mechaniczna. Coś przerywa podczas drgań.Sprawdż przewód akumulator -masa, czy nie jest lużny.Może to być również stacyjka. Jeśli chodzi o alarm ,to spróbuj go całkowicie odłączyć.Gdzieś musi być przyczyna.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Józef
Sympatyk kropek

Dni na forum: 273
Tematy: 9

Post #118265 Wysłany: 23 Kwi 2008 14:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie raczej nie po po nowej drodze jak jeżdze to też zdarza mu sie zgasnąs.a immo już jest wypięty.
czech22
Puntoświr

Post #118282 Wysłany: 23 Kwi 2008 15:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety nic więcej ni mogę doradzić. Szukaj błędów po kolei, tylko nie wymieniaj w ciemno.
rzepol6
Forumowicz

Imię: Dawid
Dni na forum: 257
Tematy: 0

Post #119132 Wysłany: 25 Kwi 2008 23:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety nie potrafie Ci pomóc, ale ja też mam bardzo podobmy problem, tylko że u mnie auta( Punto I, 1,1) wogóle nie chce odpalic. Dokładniej auto jezdzi niby wszystko OK ale co jakiś czas coś się stanie i nie chce odpalic, (nie ma iskry)musze poczekać około 30 min i pali normalnie, a co najlepsze to jak go popchne to odpala.Alarm jest odłączony, nie mam immo. Jeżeli ktoś może mi pomóc to dzieki z góry.
Pozdrawiam.
Józef
Sympatyk kropek

Post #119214 Wysłany: 27 Kwi 2008 12:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie narazie sie uspokoiło.nic nie robilem konkretnego.też nie wiem co to jest wogole

[ Dodano: 26 Kwi 2008 22:00 ]
I znowu to samo gaśnie podczas jazdy. żeby go odpalic trzeba sie zatrzymac bo z biegu nie da sie. Miał już ktoś cos podobnego fiat punto I 1.2 elx 95 rok.pomocy

[ Dodano: 27 Kwi 2008 13:28 ]
Może alarm odpiąć????
misiubak
Sympatyk kropek

Dni na forum: 255
Tematy: 1

Post #119742 Wysłany: 28 Kwi 2008 10:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam coś bardzo podobnego, tylko że mi raczej gaśnie na wolnych obrotach. Mam punto 1.2 75SX i jak samochód troche się rozgrzeje i czekam np. na kogoś z zapalonym silnikiem to w pewnym momencie gasnie i po tym przez jakies 20 min nie mozna go odpalić. Silnik kręci,ale jakby coś było odcięte. Po tych 20 min coś jakby stycznik przeskakuje (slychac to gdzies spod deski rozdzielczej) i można odpalić samochód. Myślałem ze to alaram i go zdemontowałem i przez 2 tygodnie było ok, ale znów wrociło. Wymianiałem też czujnik temperatury i nic. W czasie jazdy tez potrafi zgasnąc, ale zaraz zaskakuje jak jade wiecej niz 20-30/h
Józef
Sympatyk kropek

Post #119808 Wysłany: 01 Maj 2008 13:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

byłem dziś u elektryka i nic nie stwierdził.a słuchajcie czy reduktor od gazu może być goracy bo u mnie jest!!!! i elektryk mówil ze to raczej nie alarm.pozdrawaim

[ Dodano: 29 Kwi 2008 16:43 ]
kurcze żadnych zmian.gaśnie zarówna na benzynie jak i na gazie.zaden mechanik nie ma pojecia co to może byc.komputer zero błedów.jeszcze raz na pisze na okres zimy mi ten problem znikł a teraz sie znowu pojawił.co robic piszcie

[ Dodano: 29 Kwi 2008 17:07 ]
a może to moduł zapłonowy???

[ Dodano: 30 Kwi 2008 22:07 ]
Problem dalej nie ustępuje. mam zamiar wybrażć sie do serwisu po tym wekendzie.może oni coś poradzą.pisać

[ Dodano: 01 Maj 2008 14:13 ]
słuchajcie a może bo mam troszke uszczelke pod pokrywą zaworów wydmuchaną to może to bedzie ze gaśnie czy nie???
czech22
Puntoświr

Post #120921 Wysłany: 01 Maj 2008 21:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Uszczelka nie ma nic wspólnego.
misiubak
Sympatyk kropek

Post #122436 Wysłany: 06 Maj 2008 08:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam nadzieje, że rozwiązałem problem...
Otóz wyczytałem jeszcze ze może to byc czujnik wału napedowego i przed długim weekendem go wymieniłem. No i na razie jest spokoj...samochod nie gasnie Smile
Mam nadzieje ze to nie tylko zbieg okolicznosci.
Koszt wyszedl mnie 101 zl, bo kupilem go w salonie Fiata - w motoryzacyjnych nie mieli na miejscu i musialbym czekac kilka dnie. U nich to ok 70-80 zl
slawciol
Sympatyk kropek

Imię: Sławomir
Dni na forum: 239
Tematy: 2

Post #125671 Wysłany: 15 Maj 2008 21:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam dokładnie ten sam problem Ekhm... Coś odcina zapłon , po czym mozna samochod bez problemu wlaczyc i jechac dalej. czasami tez mrugnie kontrolka wtrysku. Co najlepsze tez mam punto 1,2 elx 75 kM 1995r
Moze Panie Józefie rozwiazał Pan problem ?? Prosze o odp
Józef
Sympatyk kropek

Post #126395 Wysłany: 18 Maj 2008 13:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nic konkretnego nie robilem.tylko coż przy alarmie mi sie teraz zrobila ze po przekreceniu klukczyka mi sie drzwi zamykaja i od tego czasu spokój z gasnieciem
3 tygodnie to już
slawciol
Sympatyk kropek

Imię: Sławomir
Dni na forum: 239
Tematy: 2

Post #126477 Wysłany: 19 Maj 2008 21:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kurde mi dzis znów zgasło Ekhm... Zauważylem ze gdy zgaśnie nie świeca sie kotrolki z akumulatora i oleju , dopiero jak na luz wrzuce to sie świecą.
Slyszalem ze to moze byc moduł zapłonowy , ale sam nie wim od czego zacząć Ekhm... kable masa nie mają nidzie luzu Ekhm... Auto jezdzilo 2 dni i dzis znów nagle cos odcielło zaplon. Po czym bezproblemu je wlaczylem. POmocy

[ Dodano: 19 Maj 2008 22:29 ]
Czy przyczyna odcięcia zapłonu moze byc uszkodzony moduł zapłonowy ??
Czy kotrolka wtrysku która czasem mruga moze byc z tym powiązana ?
misiubak
Sympatyk kropek

Post #127021 Wysłany: 20 Maj 2008 14:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powiem Ci tak...
Mi na początku zapalała się kontrolka od wtrusku podczas jazdy. Nic innego się nie działo wieć to zostawiłem. Po jakimś czasie zapalanie kontrolki zaczęło wiązać się z gaśnieciem samochodu. Pojechałem do serwisu Fiata na komputer, ale coś im tam wtedy wysiadło i nie dało się podpiąc do komputera, ale mechanik tam powiedział mi że na 99% jest to czujnik wkręcany w blok z prawej strony (chyba sonda lambda). Kupiłem za 100zl i wymieniłem. Kontrolka od tamtej pory się nie zapala i samochod przez jakiś czas też nie gasł.
Po paru miesiącach samochód zaczął gasnąc, ale kontrolka się nie zapala. Wyczytałem na jakimś forum, że może to być kontrolka wału napędowego i kupiłem ją za 101zl i wymieniałem. Kilka tygodni samochód nie gasnie, a do tego mam wrażenie że silnik chodzi równiej
Józef
Sympatyk kropek

Post #156048 Wysłany: 12 Sie 2008 12:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

po 3 miesiacach problem z gaśnieciem powraca.nic wtedy nie zrobiłem samo sie uspokoijło.pomocy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat