|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Józef |
#126395 Wysłany:
18 Maj 2008, 14:23; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
nic konkretnego nie robilem.tylko coż przy alarmie mi sie teraz zrobila ze po przekreceniu klukczyka mi sie drzwi zamykaja i od tego czasu spokój z gasnieciem
3 tygodnie to już
|
|
Góra |
|
 |
|
|
slawciol |
#126477 Wysłany:
19 Maj 2008, 22:29; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Tarnowskie góry Rejestracja: 13 Maj 2008, Posty: 10
|
Kurde mi dzis znów zgasło  Zauważylem ze gdy zgaśnie nie świeca sie kotrolki z akumulatora i oleju , dopiero jak na luz wrzuce to sie świecą.
Slyszalem ze to moze byc moduł zapłonowy , ale sam nie wim od czego zacząć  kable masa nie mają nidzie luzu  Auto jezdzilo 2 dni i dzis znów nagle cos odcielło zaplon. Po czym bezproblemu je wlaczylem. POmocy [ Dodano: 19 Maj 2008 22:29 ]Czy przyczyna odcięcia zapłonu moze byc uszkodzony moduł zapłonowy ??
Czy kotrolka wtrysku która czasem mruga moze byc z tym powiązana ?
|
|
Góra |
|
 |
misiubak |
#127021 Wysłany:
20 Maj 2008, 15:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Powiem Ci tak...
Mi na początku zapalała się kontrolka od wtrusku podczas jazdy. Nic innego się nie działo wieć to zostawiłem. Po jakimś czasie zapalanie kontrolki zaczęło wiązać się z gaśnieciem samochodu. Pojechałem do serwisu Fiata na komputer, ale coś im tam wtedy wysiadło i nie dało się podpiąc do komputera, ale mechanik tam powiedział mi że na 99% jest to czujnik wkręcany w blok z prawej strony (chyba sonda lambda). Kupiłem za 100zl i wymieniłem. Kontrolka od tamtej pory się nie zapala i samochod przez jakiś czas też nie gasł.
Po paru miesiącach samochód zaczął gasnąc, ale kontrolka się nie zapala. Wyczytałem na jakimś forum, że może to być kontrolka wału napędowego i kupiłem ją za 101zl i wymieniałem. Kilka tygodni samochód nie gasnie, a do tego mam wrażenie że silnik chodzi równiej
|
|
Góra |
|
 |
Józef |
#156048 Wysłany:
12 Sie 2008, 13:55; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
po 3 miesiacach problem z gaśnieciem powraca.nic wtedy nie zrobiłem samo sie uspokoijło.pomocy
|
|
Góra |
|
 |
secha |
#416706 Wysłany:
28 Lis 2010, 20:59; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Police Rejestracja: 22 Wrz 2009, Posty: 86
|
Archeologia rządzi
Wiem, że odkopuje temat (ponad 2 lata) ale mam identyczny ten sam problem, a widzę, że dyskusja tutaj zamilkła. Może komuś udało się znaleźć rozwiązanie? Było wymieniane świece, kable, lambda, czułnik koła zamachowego, cewki, tłumik. Zrobiona została dziruka w korku wlewu paliwa (myślałem, że może coś z odpowietrzaniem ukladu) i dalej potrafi zgasnąć 2 razy na 5km, albo przejechać 50km i nawet sie nie zająknąć.
_________________ Nie miej marzeń, miej cele.
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#416714 Wysłany:
28 Lis 2010, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
secha poza wymianą miałeś coś jeszcze sprawdzane ?
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|