|
Obecny czas: 12 Sty 2026, 11:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
biaaly |
#130409 Wysłany:
30 Maj 2008, 04:28; Temat postu: Grzechoczące JARZMO ZACISKU |
|
 |
| Forumowicz |
Miejscowość: Gorzów Wlkp. Rejestracja: 30 Maj 2008, Posty: 2
|
|
Witam szanownych użytkowników kropek.
Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem, mianowicie chodzi o grzechotanie zacisków podczas jazdy po nierównościach których jak wiadomo wszędzie pełno...
Czy jest jakiś niedrogi sposób na usunięcie tej upierdliwej bądź co bądź usterki? Pytałem w ASO i wyskoczyli mi z ceną 500 PLN za jedno jarzmo zacisków. Dodam jeszcze że zmieniałem te trzpienie, a problem leży raczej w wyrobionych tulejkach osadzonych w jarzmie. Zaciski LUCAS.
Pozdrawiam i czekam na opinie, może to tylko odosobniony przypadek?
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
czech22 |
#130490 Wysłany:
30 Maj 2008, 14:34; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
|
Jeżeli masz wyrobioną tulejkę w zacisku, to na pewno nie jest to koszt 500zl.Poszukaj w internecie. możesz kupić cały zacisk.Tylko dobrze sprawdż czy to napewno zacisk grzechocze.
Ostatnio edytowany przez czech22, 30 Maj 2008, 17:52, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
biaaly |
#130513 Wysłany:
30 Maj 2008, 15:55; Temat postu: |
|
 |
| Forumowicz |
Miejscowość: Gorzów Wlkp. Rejestracja: 30 Maj 2008, Posty: 2
|
|
Cześć
Sprecyzuję.. to nie jarzmo grzechocze, a zacisk który trzyma się na prowadzeniach ( trzpienie + tulejki ) który właśnie ma luz na wymienionych elementach i stuka. Jak wejdę pod autko i złapię za zacisk to mogę nim delikatnie poruszać ( jażmo ani drgnie). Teraz pytanie czy można wymienić te tulejki w jarzmie odpowiedzialne za prowadzenie zacisku?
|
|
| Góra |
|
 |
|
czech22 |
#130534 Wysłany:
30 Maj 2008, 18:00; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
|
Nie wiem czy jest to część wymienna , ale popytaj w sklepach czy są w sprzedaży. Jeżeli musiałbyś kupić cały zacisk, to może pomógłby dobry ślusarz. Na pewno będziesz musiał wymienić gumki osłaniające tulejkę w przypadku jej wymiany lub naprawy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|