| Autor |
Wiadomość |
rfk99
Sympatyk kropek

Imię: K...
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 417
Tematy: 3
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Vulcan
Puntoświr

Imię: Damian
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 403
Tematy: 17 Skąd: pomorskie
|
Nie polecam żadnej z nich. Lepiej kup Solinga CP 123 i osobno wzmacniacz, np. Blaupunkt GTA 2 |
_________________ Abarth 55 kucy
Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE |
|
|
|
 |
sarsolot
Puntoświr
Imię: Artur
Dni na forum: 300
Tematy: 0 Skąd: Boskie miasto DeGie
|
w tej cenie (podobno) tylko seryjny z P2 wg mnie a jak masz troche wiekszy fundusz i miejsca zbednego w bagazniku to to co poleca Vulcan |
_________________ Fiat Punto I 75 SX |
|
|
|
 |
Rafalinek
Puntoświr

Imię: Rafał
Dni na forum: 674
Tematy: 5 Skąd: Wlkp.
|
| rfk99 napisał: |
| Chciałbym jeszcze dodać, że nie zależy mi na tym żeby cały samochód chodził od basu, chce tylko mieć ciepły, przyjemny bas. |
W tym wypadku również polecam seryjny z Punto Mk2 GO. Efekt jest naprawdę Dobry (przez duże D), no i zawsze będziesz miał bagażnik  |
_________________ Punto GT1
Punto GT2[*] |
|
|
|
 |
Dela
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 469
Tematy: 11 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
rfk99
Sympatyk kropek

|
Nie zamierzam jeździć na konkursy car audio, chce mieć tylko wyczuwalny bas. Myślę, że tuby które pokazałem są na pewno lepsze od seryjnego subwoofera z Punciaka 2.
A może jednak skrzynkę?  |
_________________ Punto mk1, 55S - '98r, 1.1, 5D 
Ostatnio zmieniony przez rfk99 dnia 31 Maj 2008 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sarsolot
Puntoświr
|
| rfk99 napisał: |
| Myślę, że tuby które pokazałem są na pewno lepsze od seryjnego subwoofera z Punciaka 2. |
To chyba zle myslisz ![;]](images/smiles/icon_smile5.gif) |
|
|
|
 |
rfk99
Sympatyk kropek

|
A skąd wiesz? Masz z czym porównać? |
_________________ Punto mk1, 55S - '98r, 1.1, 5D  |
|
|
|
 |
sarsolot
Puntoświr
|
slyszalem tylko opinie o subie z punta 2, bardzo pozytywne, wkrotce sie przekonam czy byly prawdziwe.
natomiast slyszalem aktywne tuby za taka cene i owszem, dudnią, ale z ładnym, niskim graniem to one za wiele wspolnego nie maja. Zdecydowanie lepiej bedzie zakupic jakas lepsza skrzynke i uzywany wzmacniacz do tego (sam sie zastanawialem nad takim rozwiazaniem, ale jednak bagaznik rzecz uzyteczna) |
|
|
|
 |
rfk99
Sympatyk kropek

|
|
|
|
 |
DocenT
Sympatyk kropek
Imię: Paweł
Dni na forum: 232
Tematy: 3 Skąd: Bolesławiec
|
słuchaj się innych a nie wyjdziesz na tym źle. jeśli jesteś przekonany że Ci odpowiada któraś z tych tub to ją bierz skoro nie masz dużych wymagań to
wystarczy. ALE jakość brzmienia będzie o wiele gorsza od tub z porządnej firmy typu , Magnat,JBL, czy nawet blaupunkt.... przodujących na rynku. dokonując zakupu tuby marek mniej znanych (wymienione wyżej) o mocy 300Watt dostaniesz głośnik o mocy max 150 moc podana przez producęta nie zgadza się w rzeczywistości proszę http://www.allegro.pl/item362413010_tuba_dibeisi_quake_3500w_aktywna_promocja.html
śmiech na sali jak mówiłem max 150 watt a nie 3500 w tubach z górnej pułki i ich producentów moc zgadza się w praktyce mam tube blaupunkta z 2007 roku 600 watt i gra przyzwoicie i jestem z niej zadowolony czuć że nie zostałem okłamany mocą i tandetna jakością.... ale wybór jest Twoj my tylko pomagamy  |
_________________ Fiat Punto 1.7TD rok 96 |
|
|
|
 |
Dela
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 469
Tematy: 11 Skąd: Katowice
|
rfk99 widzę że jesteś zdecydowany na tubę, widzę że nie dasz się przekonać, ale nie można narzucać nikomu swojego zdania. Jeśli już masz coś brać, to bierz blaupunkta. |
_________________ Grafitowy Mk1 1.1S (LPG) '98
[ |
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|
Ja kiedyś miałem Tube Tonsila, grało to Dudnieniem, bo tak grają tuby. Bas to tylko Skrzynia . W dodatku to był Tonsil.. |
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja "Kropka" >>
http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Najładniejsze: GumisioweOczy |
|
|
|
 |
rfk99
Sympatyk kropek

|
| Dela napisał: |
| rfk99 widzę że jesteś zdecydowany na tubę, widzę że nie dasz się przekonać, ale nie można narzucać nikomu swojego zdania. Jeśli już masz coś brać, to bierz blaupunkta. |
Nie jestem do końca zdecydowany, tylko nie chcę ładować za dużo kasy w CA, które będzie tylko służyć zwykłego do słuchania muzy z radia lub CD. Nie będę straszył wron kilometr przede mną, ani startował w dbDrag.
Interesuje mnie tylko wyczuwalny, nie pierdzący bas. Z przodu mam obecnie świeżo zainstalowane odseparowane HELIX Dark Blue 52.1 (13 cm) na panelach z MDF. Wysokie i średnie tony są OK, ale bas jest płytki jak kałuża.
Ogranicznikiem jest kasa. Mam zamiar wydać max 200-300 zł. Ani złotówki więcej. Mam inne pilniejsze wydatki. Gdybym miał przynajmniej tysiak to problem byłby mniejszy. Tuba ma tą zaletę, że jest niedroga i ma wbudowany wzmacniacz.
Głównym problemem jest to, że najczęściej wypowiadają się osoby, które nigdy nie słyszały kilku systemów CarAudio, a powtarzają tylko zasłyszane opinie. Ja osobiście słyszałem tubę w samochodzie sąsiada i przy ok 1/4 głośności czuć jak wnętrzności wibrują gdy stoimy obok, a nie jest to jakiś kosmiczny zestaw. Kumpel ma tubę Blaupunkt wyżej przeze mnie wymienioną i też zajebiście daje po plecach (i to w dolnej części skali głośności). Dodatkowo ma tylko wzmak Blaupunkt, ale to oczywista sprawa. |
_________________ Punto mk1, 55S - '98r, 1.1, 5D  |
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|