|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 13:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
saqqq |
#138728 Wysłany:
26 Cze 2008, 18:51; Temat postu: śmierdzi benzyną - przepalony katalizator? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 30 Wrz 2007, Posty: 64
|
Witam.Jak w temacie, w autku śmierdzi mi benzyną , ale tylko przy otwartycch szybach, więc wnoiskuję , że spod auta.. przy włączonym nawiewie nie śmierdzi więc raczej nie spod maski, ale czekam na opinie fachowców.Co do katalizatora to wiem , że był troche przepalony , ale nigdy nie było aż takich problemów, wiec może juz się przepalił do końca? pozdrawiam
_________________ topic8044.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Ja_szczur |
#138779 Wysłany:
26 Cze 2008, 21:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
Sprawdź filtr paliwa. Miałem takie same objawy i okazało się że z filtra lekko sączyło.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
jaskul |
#138794 Wysłany:
26 Cze 2008, 22:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Kwidzyn Rejestracja: 17 Lut 2008, Posty: 693
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#138870 Wysłany:
26 Cze 2008, 23:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
podnieś tylną kanapę i sprawdź czy nie śmierdzi paliwem - już był taki przypadek, że dopiero przy otwartym oknie zawiewało oparami [dziwne ale prawdziwe  ]
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
adam88 |
#138936 Wysłany:
27 Cze 2008, 10:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Śląsk Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 237
|
Tak jak mówi BobMF - podnieś kanapę i sprawdź. Fiaty mają to do siebie, że przy łączeniach baku z wężykami paliwa robią się dziurki i śmierdzi, może sam bak jest w górnej części dziurawy ?
Jeżeli auto jest głośne i śmierdzi to wtedy sprawdź kolektor i tłumik.
Góra |
|
 |
saqqq |
#139132 Wysłany:
27 Cze 2008, 18:32; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 30 Wrz 2007, Posty: 64
|
już wszystko wiem, okazało się że obudowa pompy paliwa strzeliła, i rzeczywiście ciekło, żeby nie rzec - lało się  a co do otwartych szyb to niewiem jak, ale musiało podwiewać i wtedy najbardziej śmierdziało, ale problem zdiagnozowany.. pozdrawiam
_________________ topic8044.html
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#139156 Wysłany:
27 Cze 2008, 19:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Hehe, powodzenia 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|