|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 13:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
czerwona strzała |
#138959 Wysłany:
27 Cze 2008, 11:56; Temat postu: najpierw hamuje prawa strona |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: sierpc. okolice Rejestracja: 02 Maj 2008, Posty: 113
|
witam. moj kroprk 1.1 z 97 roku ma bardzo dobre hamulce, tylko ze najpierw łapie prawa strona- prawe koła. dzis zaczelem wyprzedzac, zobaczylem ze niezdaze i musiałem przychamowac , a bylo na liczniku ok 130-120 km/h, jak gwaltownie przychaowalem zaczol isc bokiem, dobrze ze umiem dobrze jezdzic samochodami i udalo mi sie go opanowac ale z ledwoscią, i jak na asfalcie sie rozpedze przykladowo do 40 km/h to najpier sa slady prawych kol a pozniej wszystkich. czytalem tu o tym troche, ale nic niema, czy mogl pojsc jakis konektor czy cos takiego? i czy to mozna ustawic, bo jak tak dalej bedzie to mozna kogos i siebie zabic
_________________ Punto 1997 1.1 S 55
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wloczykijziom |
#139085 Wysłany:
27 Cze 2008, 15:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
Podłącze się do tematu, wydaje mnie się że ściąga mi na prawą stronę przy hamowaniu. Klocki tarcze nowe. Na przeglądzie też nic specjalnego nie powiedzieli...
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#139153 Wysłany:
27 Cze 2008, 19:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
czerwona strzała prawdopodobnie masz jeden z hamulców zapieczony, żle chodzi tłok lub zacisk, lub problem z tyłem. Jednak najprawdopodobniej to problem z tarczowym, bo trudno opanować pojazd.
wloczykijziom dla pewności sprawdż również ciśnienie w kołach.
|
|
Góra |
|
 |
wloczykijziom |
#139219 Wysłany:
27 Cze 2008, 21:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
ciśnienie przepisowe (manometr może taki sobie) ale jest równe z tyłu na osi, z przodu na osi też równe (oczywiście z przodu więcej niż z tyłu:) ) ale ściąga przy hamowaniu. Zaczną się wakacje to może to rozbiorę i poczyszczę, wymienię gumy w tłoczkach...
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#139339 Wysłany:
28 Cze 2008, 01:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
Ciśnienie w oponach też można sprawdzć ale to na bank nie podstawowy problem, przede wszystkim pożądnie odpowietrzyć lub wymienić płyn na nowy jeżeli stary jest.
Miałem podobną sytuację, lewe koło przednie zaczynało hamować pierwsze i ściągało na środek jezdni, miałem troszkę zapieczony tłok, poprostu nie wracał całkiem i hamował pierwszy, dodatkowo stary płyn hamulcowy i ciut zapowietrzony układ.
I na bank jest to nierówne hamowanie tylko przednich kół.
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|