You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #141717 Wysłany: 04 Lip 2008, 08:17; 
 Temat postu: Przekaźnik na klapie bagaznika?
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno

Witam, mam pytanie odnośnie tego przekaźnika chyba tak sie nazywa. Dopiero co kupiłem sobie Fiacika i nie wiem do czego to ma służyć, myślę że do wycieraczki i świateł rejestracyjnych, ale nie wiem czy mam racje. Bo to urządzenie mam trochę zniszczone, a wycieraczka mi nie działa myślę że wina leży na tym przełączniku, ale nie jestem pewien proszę o pomoc? Prócz wycieraczki jeszcze mi spryskiwacz tylni nie działa i lewe światło ,ale tylko pozycyjne czy wina także tego przekaźnika czy to może żarówka?
Z chęcią kupie ten przekaźnik jak by ktoś miał na sprzedaż.

Moje drugie pytanie to co zrobić z zamkiem? po otwarciu przycina mi się klamka nie chce odskoczyć z powrotem?

Z góry dzięki pozdrawiam :D

Post #141856 Wysłany: 04 Lip 2008, 18:49; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Waldek
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: śląskie [S]
Witam nowego forumowicza, ładny masz kolorek autka. Co do Twoich pytań to nie wiem co tam jest za przekaźnik ale co do wycieraczki to sprawdź na samym początku bezpiecznik, jeżeli jest dobry to zobacz czy po włączeniu tylnej wycieraczki jest na silniczku zasilanie. Zbiornik spryskiwacza jest jeden, też sprawdź zasilanie, przedni działa? Silniczek ten ma możliwość kręcenia się w prawo i lewo dlatego raz leci z przodu raz z tyłu. Co do światła jeśli z przodu świecą się wszystkie to pewnie żarówka. A klamka w fiacie to standard, kolega kupił nowe i po jakimś czasie znowu to samo miał, tam jest taki trzpień on rdzewieje dlatego klamka nie opada, ja zdjąłem klamkę i nawierciłem wiertłem 2mm w stronę tych trzpieni i działa jak nowa, miłej zabawy.

Post #141872 Wysłany: 04 Lip 2008, 19:28; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Przemo
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.4 8V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław
A ja napsikałem WD 40.

Dwa dni i znowu napsikałem. Od zewnątrz wszystko na przykręconej klamce. Po tych dwóch razach jak ręką odjął.

Czy masz już darmowe Assistance?

www.AutoWorks.pl

Post #143283 Wysłany: 09 Lip 2008, 15:17; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno
kedlaw napisał(a):
Witam nowego forumowicza, ładny masz kolorek autka. Co do Twoich pytań to nie wiem co tam jest za przekaźnik ale co do wycieraczki to sprawdź na samym początku bezpiecznik, jeżeli jest dobry to zobacz czy po włączeniu tylnej wycieraczki jest na silniczku zasilanie. Zbiornik spryskiwacza jest jeden, też sprawdź zasilanie, przedni działa? Silniczek ten ma możliwość kręcenia się w prawo i lewo dlatego raz leci z przodu raz z tyłu. Co do światła jeśli z przodu świecą się wszystkie to pewnie żarówka. A klamka w fiacie to standard, kolega kupił nowe i po jakimś czasie znowu to samo miał, tam jest taki trzpień on rdzewieje dlatego klamka nie opada, ja zdjąłem klamkę i nawierciłem wiertłem 2mm w stronę tych trzpieni i działa jak nowa, miłej zabawy.

dzięki bardzo co sie okazało to był bezpiecznik, ale teraz musi być gdzieś jakieś zwarcie bo wywali mi co chwile bezpiecznik od wycieraczek i opryskiwaczy? czy jest możliwość że zwarcie może robić silniczek od tylnej wycieraczki lub ten styk na klapie bagażnika z tyłu od podgrzewania tylnej szyby i wycieraczki?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)